kosárlabda

2019.06.01. 20:15

Elvesztette az első mérkőzést az Olaj

Nem sikerült a tartalékos Olajnak a bajnoki elődöntő első meccse, miután tizenhárom pontos vereséget szenvedett a szombathelyi Falco KC otthonában. Javítási lehetőség kedden este lesz a Tiszaligetben.

Varga Csaba

A Nemanja Milosevics (balra)–Tóth Ádám duó újabb nehéz párharc előtt áll, hiszen a Falco otthonában lépnek fel .

Fotó: Gémesi Balázs

Lehet mondani, hogy idei legtartalékosabb összeállításában buszozott a címvédő Olaj Szombathelyre, az elődöntő első összecsapására. Mint tudjuk, a szárkapocs csonttörést szenvedett Kovács Péter után, a hetek óta hátgerinc nyavalyával küszködő Luksa Andric is kidőlt a sorból.

Csupán néhány percig tartott lépést a szolnoki gárda a revánsra éhes Falcó-val szemben. Ha csak az elmúlt egy évet nézzük a a bajnoki és kupadöntőben is a piros-feketék diadalmaskodtak..Öt perc telt el a meccsből, amikor robbantottak a hazaiak, 6-6-os állás után Darryn Govens vezetésével előbb 13-7-re, majd 15-9-re léptek meg. A negyed zárasaként azonban a mindössze 18 éves Taiwo Samuel és Nikola Malasevics pontjaival 19-15-re zárkóztak fel.

A folytatásban azonban elkezdett kapkodni a vendégalakulat, buta faultokat ütöttek be, a Falco pedig kapcsolt és Perl Zoltán vezérletével tizenkét pontos előnyt gyártottak, 29-17. Ebben az időszakban szétesett az Olaj játéka, míg a hazaiaknak szinte minden sikerült, hiszen 29 pontot dobtak 15 ellenében. Úgy tűnt, hogy kiütéssel fognak nyerni a vasiak, hiszen 48-30-as eredménnyel zárult az első félidő.

A fordulást követően sok volt fault, ezért nem beszélhettünk folyamatos játékról. Egyébiránt, ha Vojvoda Dávdék feljöttek tíz pont távolságra, akkor Váradi Benedekék rögtön kapcsoltak és gyors kosarakkal visszaállították a 14-15 pontos különbséget.

Sőt a zárónegyedben már 70-50-es állást is mutatott az Aréna Savaria eredményjelzője.Az Olaj megint megpróbált visszajönni a meccsbe, de a 15-6-os roham csak a szépítésre volt elég. A végjátékra már nem maradt izgalom, a Falco szerezte meg a vezetést az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

A vasiak válogatott hátvédje, Váradi Benedek azt mondta a lefújás után: – Amikor hullámvölgybe kerültünk, akkor is nagy erőt adtak szurkolóink. Ezen a meccsen nagyon sok eladott labdánk volt, ez biztosan nem fér bele majd Szolnokon. Nincs lezárva a párharc, örülünk hogy igazi playoff hangulatban tudtunk örömet szerezni szurkolóinknak.

Az Olaj mindössze 18 esztendős hátvédje, Frank Áron pedig azt nyilatkozta: – Az elején kialakult nagy pontkülönbség az egész meccset meghatározta, mi csak kapaszkodni tudtunk a Falco után. A végén még volt esélyünk, de ma jobb volt a hazai csapat. Büszkeséggel tölt el, hogy amit az edzőnk kért, teljesíteni tudtuk.

A folytatás kedden este hat órakor Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

A másik elődöntő első meccsén: Körmend-Pécsi VSK 88-75

VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–SZOLNOKI OLAJ KK 78–65 (19–15, 29–15, 16–20, 14–15)

Szombathely, 2850 néző. Vezette: Kapitány, Győrffy, Frányó

FALCO KC: Govens 13, Curry 5/3, VÁRADI 14/3, BRUINSMA 8, Reddic 10. Csere: PERL 16/3, Tóth N. 5, Balmazovics 7/3, Bíró O., Hódi. Edző: Gasper Okorn

OLAJ: VOJVODA 16/9, Airington 7, Rudner 6/3, N. MILOSEVICS 13, Tóth Á. 9. Csere: Malasevic 10/3, Taiwo 4, Frank. Edző: Dragan Alekszics

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 7. p.: 15–9. 13. p.: 29–17. 17. p.: 43–26. 20. p.: 48–30. 24. p.: 52–34. 28. p.: 54–44. 30. p.: 64–50. 33. p.: 70–50. 38. p.: 76–65

Így látták a szakemberek a mérkőzést:

Gasper Okorn, az nso.hu-nak: – A lényeg az volt, hogy nyerjünk, győzelemmel kezdjük a párharcot – ez sikerült. Annak ellenére is, hogy a második félidőben sokat hibáztunk, sok labdát adtunk el, nem működött jól a védekezésünk sem. Sok olyan játékelem akad, amit a következő mérkőzésre ki kell javítanunk.

Dragan Alakeszics: – A Falco csapata megérdemelten nyert, a találkozó nagy részét irányítása alatt tartotta. Mi sok technikai hibát követtünk el, sokszor feleslegesen faultoltunk. De jól küzdöttünk, többször is visszajöttünk. Az első meccset elvesztettünk, de hazai pályán megpróbálunk javítani, egyenlíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában