Kosárlabda/galériával

2019.06.05. 15:41

Közel áll a döntőhöz a Falco

Nem sikerült a bravúr, a sérülésektől megtizedelt szolnoki csapat újabb vereséget szenvedett a Falcótól, amelynek már csak egyet kell nyernie a döntőbe jutáshoz.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

Mivel az elődöntő első meccsét a Falco nyerte, tehát az Olajnak győznie kellett volna, hogy nyílttá tegye a párharcot. A szolnokiak válogatott hátvédje, a legutóbb trombózison áteső, Benke Szilárd ismét a lelátóról figyelte társai bemelegítését.

Mellette ült Luksa Andric is, a horvát center gerincbántalmai miatt továbbra is maradó, mi úgy tudjuk, hogy ebben párharcban rá sem számíthatnak a piros-feketék. Egy biztos jó hangulat fogadta a feleket, a vasiakat is elkísérte vagy harminc jó torkú szurkolójuk.

Elveszett labdát nem ismerve, a szurkolósereg fergeteges biztatásától kísérve esett neki vetélytársának a szolnoki csapat. Mintegy negyed órán keresztül Vojvoda Dávidék akarata érvényesült, aztán szép lassan a vendégek is felvették a ritmust, és a félidő végén át is vették a vezetést.

A fordulást követően Jaylin Airington pontjaival ismét a hazaiaknál volt előny, a Falco azonban egy 0–7-es etappal ismét meglépett. Közben nem csak a lelátón, hanem pályán is melegedett a légkör, sok volt a szabálytalanság, a reklamálás, a játékvezetők többször is videóztak, nem egy sportszerűtlen hibát ítéltek. Sőt a záró felvonásban Tóth Ádámot jogosan állították ki, mert könyökölt center.

Közben egyre nőtt Falco előnye, már csak az volt a kérdés, hogy hány ponttal fognak nyerni, a végére teljesen széteső Olajjal szemben. A folytatás pénteken este a vasi fővárosban lesz. Érik tehát a vasi döntő, miután a Körmend is 2-0-ra vezet a PVSK elleni párharcban.

SZOLNOKI OLAJ KK–FALCO KC SZOMBATHELY 71–87 (17–13, 17–25, 16–23, 21–26)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Praksch, Ádám J.

OLAJ KK: Vojvoda 18/9, AIRINGTON 12/6, Rudner 3/3, N. MILOSEVICS 18/6, Tóth Á. 7. Csere: Malesevics 10/3, Taiwo 1, Csák, Frank 2, Frikker. Edző: Dragan Alekszics

Falco KC: Govens 3, Curry 12/6, VÁRADI 17/9, Bruinsma 12, REDDIC 10. Csere: BALMAZOVICS 13/9, PERL 17, Tóth N., Bíró, Hódi 3/3, Körmendi, Verasztó. Edző: Gasper Okorn

Az eredmény alakulása:

4. perc: 7–7. 8. p.: 13–11. 14. p.: 26–21. 18. p.: 31–32. 24. p.: 43–41. 29. p.: 45–52. 33. p.: 52–68. 35. p.: 58–74. 38. p.: 67–81

Kiállítva: Tóth Á. (32. p.)

Vélemények:

DRAGAN ALEKSZICS: – Amikor a második negyedben elmentünk hét ponttal gyorsan megtalálta a ritmust a szombathelyi csapat. Sajnos most nem vagyunk a Falcóval egy szinten. Köszönjük szurkolóinknak, hogy az egész mérkőzésen biztattak minket, akkor is, amikor nem ment a játék.

GASPER OKORN: – Elégedettnek kellene lennünk, ám nem lehetünk azok, mert voltak hibáink. A koncentrációval viszont nem volt gond, végig egyben volt csapatunk. A pénteki összecsapáson még jobban kell játszanunk, hogy le tudjuk zárni az elődöntős párharcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában