LABDARÚGÁS

2019.06.21. 10:34

Nosztalgiáztak az Újszászi VVSE futballistái

2009-ben a Rum KSC és az Újszászi VVSE csapatai vívták a Sport Tv Kupa döntőjét a Bozsik Stadionban, mint a Magyar Kupában legtovább jutott amatőr labdarúgócsapatok.

Munkatársunktól

Jó hangulatban telt a két csapat rumi találkozója

Forrás: Beküldött fotó

A mérkőzést 2–1-re a Vas megyei gárda nyerte, története legnagyobb sikerét elérve ezzel, valakinek pedig másodiknak is kellett lenni, ami az Újszásznak jutott. Ennél is fontosabb viszont, hogy a két egyesület között nagyon jó kapcsolat alakult ki, ami ennek a nagyszerű játéknak, a labdarúgásnak köszönhető.

Tíz évvel a döntő után a Rum KSC úgy döntött, méltó módon emlékezik meg a kupagyőzelemről, ezért egy igazi fociünnepet rendezett a közelmúltban, amelyre a 2009-es újszászi csapatot is meghívta.

Akkor Szilvási Ferenc volt az együttes edzője, a „visszavágón” pedig pályára is lépett. Ezúttal is rumi siker született, a hazaiak 6–2-re győztek a kissé tartalékos vendégek ellen – akiknél a gólokat Sípos Zsolt és Konka Csaba szerezték –, de az eredmény csupán másodlagos volt, hiszen a baráti kapcsolatok ápolása volt igazán fontos.

Jó hangulatban telt a két csapat rumi találkozója
Fotó: Beküldött fotó

Előmérkőzést is rendeztek, ezt a Rum KSC öregfiúk csapata játszotta a Ferencvárosi Legendákkal – melynek tagja volt Nyilasi Tibor, mint csapatvezető, játékosként pedig többek között Mátyus János, Vámosi Csaba, Balog Zoltán, Szamosi Tamás, Horváth Ferenc és Igor Nicsenko is erősítette a gárdát.

A meccsek előtt és után is előkerült egy-egy meglepetésajándék, majd vacsorára is vendégül látták a szervezők az elfáradt csapatokat.

Bebizonyosodott, hogy a két település közötti 320 kilométeres távolság sem akadály, így az Újszászi VVSE 2009-ben kupadöntős játékosainak felejthetetlen élményben volt részük a vasi településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában