KOSÁRLABDA

2019.07.05. 11:49

Két-két Olaj- és JKSE-játékost is díjaztak

Az egyik legismertebb nemzetközi szakportál, az eurobasket.com évről évre megválasztja a szezon legjobbjait, és a honlap nem tett másként idén sem.

Varga Balázs

Sérülése ellenére Sztrahinja Milosevics az év erőcsatára.

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt idény vége nem úgy sikerült a Szolnoki Olaj számára, ahogy szerették volna, de két játékosukat így is díjazták. Sztrahinja Milosevicset választották az év erőcsatárának, de bekerült az év álomcsapatába, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kosarasok közé, valamint a Bosman-szabály alapján összeállított ötösbe is.

Vojvoda Dávid három elismerésben részesült, először is ő lett az év hazai játékosa, így nem meglepő módon ott van a legjobb hazai kosárlabdázókból álló ötösben, illetve helyet kapott az álomcsapatban is.

Sérülése ellenére Sztrahinja Milosevics az év erőcsatára.
Fotó: Mészáros János

Természetesen a Jászberényi KSE is képviselteti magát a listákon, Damier Pitts az első számú álomcsapat tagja lett, valamint a legjobb légiósok ötösébe is bekerült, míg Djordje Pantelicset a Bosman-szabály szerinti társaságba választották be. Tarolt a pécsi Kameron Taylor, aki az év játékosa, hátvédje és légiósa is lett, így természetesen további két kategóriában is jelen van, az álomcsapatban, valamint a legjobb légiósokból álló ötösben.

A bajnok Falco sem maradhatott ki, Evan Bruinsma lett a döntő legértékesebb játékosa, Juvonte Reddic az év centere, míg Ron Curry az idény védőjátékosa, ám nyilván több kategóriában is helyet kaptak szombathe­lyiek.

A döntő MVP-je: Evan Bruinsma (Falco)

Az év játékosa: Kameron Taylor (PVSK)

Az év hátvédje: Kameron Taylor (PVSK)

Az év erőcsatára: Sztrahinja Milosevics (Szolnok)

Az év centere: Juvonte Reddic (Falco)

Az év légiósa: Kameron Taylor (PVSK)

Az év hazai játékosa: Vojvoda Dávid (Szolnok)

Az év U23-as játékosa: Filipovity Márkó (Alba)

Az év védőjátékosa: Ron Curry (Falco)

Az év edzője: Csirke Ferenc (PVSK)

Álomcsapatok

Első csapat: Damier Pitts (JKSE), Vojvoda Dávid (Szolnok), Kameron Taylor (PVSK), Sztrahinja Milosevics (Szolnok), Juvonte Reddic (Falco). Második csapat: Angelo Warner (Sopron), T. J. Price (Körmend), LaDontae Henton (ASE), Evan Bruinsma (Falco), Wesley Gordon (Sopron)

Kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok: Darrin Govens (Falco), Desonta Bradford (Körmend), Xavier Thames (Körmend), Nemanja Milosevic (Szolnok), Dustin Ware (ZTE), Bernard Thompson (ZTE), Henry Dugat (DEAC), Brynton Lemar (Sopron), Kemal Karahodzsics (KTE), Nick Faust (ASE), Juhos Levente (Szedeák), Hendlein Roland (Kaposvár)

A legjobb hazai játékosokból álló ötös: Kovács Ákos (ASE), Vojvoda Dávid (Szolnok), Perl Zoltán (Falco), Szabó Zsolt (ZTE), Lóránt Péter (Alba).

A Bosman-szabály alapján összeállított ötös: Marko Boltics (Szeged), Marko Djeraszimovics (KTE), Milos Borisov (DEAC), Sztrahinja Milosevics (Szolnok), Djordje Pantelics (JKSE)

A legjobb légiósokból álló ötös: Damier Pitts (JKSE), T. J. Price (Körmend), Kameron Taylor (PVSK), Leyton Hammonds (Körmend), Juvonte Reddic (Falco)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában