Evezés

2019.08.27. 08:50

Nem jutott a huszonnégy közé a páros

A Linzben zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon szerepel a szolnoki Tisza Evezős Egylet három tagja, és a hétfői versenynapon mindannyian vízre is szálltak.

Varga Balázs

Simon Béla és Juhász Adrián kormányos nélküli kettesben a reményfutamban harcolhatta volna ki a 24 közé jutást. A szolnoki páros a brazil, a holland és a kubai egységekkel küzdött, a továbbjutáshoz pedig az első két hely egyikén kellett volna végezni, de 6:49,330 perces idejükkel a negyedik helyen zártak, így nem szereztek olimpiai kvótát.

A csütörtöki F döntőben viszont nem állnak rajthoz, mivel Simon Béla vírusos megbetegedéssel küzd.

Furkó Kálmán Szabó Bencével (Győri Atlétikai Club), a könnyűsúlyú kormányos nélküli ketteseknél – amely nem olimpia szám – tegnap kezdte meg a szereplését, az U23-as világbajnokságon bronzérmet elérő egység az első előfutamban kapott helyet, és az olasz, valamint a brazil egység mögött, illetve az örmények előtt harmadikként ért célba, így – mivel csak az első jutott be közvetlenül az A döntőbe – a szerdai reményfutamból harcolhatják ki a finálébeli részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában