KAJAK-KENU

2019.08.01. 09:48

Szolnoki hölgyek is vízre teszik hajóikat

Csütörtöktől vasárnapig rendezik az U23-as és ifjúsági korú kajak-kenusok világbajnokságát a romániai Pitestiben – írta az nso.hu. A magyar csapat az idén is bitang erős, benne világbajnokokkal és ifjúsági olimpiai bajnokkal, de Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint mégsem az eredmények hajszolása, hanem a versenyzők felépítése az elsődleges cél.

Varga Csaba

Tíz aranyéremmel tért haza a legutóbbi U23-as és ifjúsági vébéről a magyar kajak-kenu válogatott. Az vitán felül áll, hogy a plovdivi teljesítményt nem egyszerű, már-már lehetetlen küldetéssel egyenlő feladat felülmúlni.

Az idei, racicei korosztályos Eb ugyanakkor bizakodásra adhat okot, amelyen az úgymond második vonallal – nyolc érmet nyerve – túlszárnyalták a tavalyi szereplést a fiatalok.

– Semmiképpen sem szeretném számszerűsíteni az elvárásokat – folytatta a szakember. – Ahogyan az utánpótlás-eseményeken soha, úgy most sem az eredményesség lesz az első. Ezeknek a gyerekeknek felnőttként kell a csúcsra érniük, ez a romániai vb is egy állomás, lehetőség, hogy felépítsék magukat.

Három Tisza-parti hölgyért is szoríthatunk a vb-n. Közülük a Szolnoki KKK versenyzője. Katrinecz Rita U23-ban a K4–500 méteren induló hajóban fog evezni. Klubtársa, az Eb-n remeklő Csikós Zsóka az ifik mezőnyében, az ugyancsak a K4–500 méteren induló csapat tagja lesz. A Sportcentrum-SI tehetsége, Zupkó Vanda pedig K1–1000 méteren teszi vízre hajóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában