Vízilabda

2019.10.10. 11:04

Győzelemmel rajtolt a Dózsa

Győzelemmel nyitott a Bajnokok Ligájában a Szolnoki Dózsa, amely három góllal verte az orosz Kazany legénységét.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki csapatnak védekezésben is nagyon kellett figyelnie

Fotó: Illyés Csaba

Alig telt el fél perc a meccsből, amikor Bátori Bence felavatta az oroszok kapuját.

Azt nem lehet mondani, hogy ettől megijedt volna a kazanyi csapat, hiszen pillanatokon belül egyenlített. Sőt, a folytatásban is ott lihegtek a mieink nyakán. Keményen védekeztek a vendégek, támadásban pedig sorra harcolták ki az emberfóros helyzeteket.

Tette a dolgát a szolnoki csapat, de láthatóan nem bírt az orosz gárda fölé kerekedni az első félidőben, amely után csupán egygólos előnyt harcolt ki, 7–6.

A fordulást követően gyorsan egyenlítettek a BL-újonc kazanyiak. A folytatásban percekig nem esett gól. Szerencsére jól védett Nagy Viktor, és ismét az övéi szerezték meg a vezetést Radomir Drasovics révén, de ezt is kiegyenlítették az oroszok.

Döntetlen, 8–8-as állást követően Jansik Dávid és Drasovics, majd kisvártatva Bátori is betalált. A három gyors hazai találat nyerőnek bizonyult, mert ezután felváltva potyogtak a gólok, így a Dózsa tartotta előnyét, majd megnyerte a meccset.

A fehér sapkás szolnoki csapatnak védekezésben is nagyon kellett figyelnie
Fotó: Illyés Csaba

– Tudtuk, hogy az orosz csapatnak két jó centere van, és ez adja csapatuk tengelyét, de mellette van három-négy jó lövőjátékosuk is – mondta Jansik Dávid, a szolnoki csapat hátvédje. – Sok kiállítást harcoltak ki, de azért nem volt könnyű dolgunk védekezésben. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de most az volt a legfontosabb, hogy győzelemmel kezdjük meg szereplésünket a Bajnokok Ligájában.

A szolnokiak másik bekkje, Várnai Kristóf most debütált a BL-ben: – Ez volt életem első BL-mérkőzése, de a hangulat csak a bevonulásig volt szokatlan. Ellenfelünk annyiban volt előnyben, hogy a hétvégén pihenhetett, míg mi Miskolcon játszottunk. Szerencsére bírtuk erővel, és nagyon fontos győzelmet szereztünk a rajton.

SZOLNOKI DÓZSA–SZINTYEZ KAZANY 13–10

(3–3, 4–3, 3–2, 3–2)

Vízilabda Aréna, 500 néző. V.: Budramisz (görög), Colombo (olasz).

SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 2, SZUBOTICS 3, V. Rasovics 1, PIJETLOVICS 2, Angyal, JANSIK D. 2. Csere: Lazics 1, Várnai, Szatmári, Drasovics 2, Szeghalmi. Edző: Zsivko Gocics.

KAZANY: Antonov – Andrjukov 1, Krasznov 1, Gyerevjankin 1, LISZUNOV 2, LAZAREV 2, Latyipov 1. Csere: Vasziljev 1, Ogyincev 1, Zakirov, Mirunov, Rizsov-Alenyicsev. Edző: Alekszandr Jerisov.

Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 15/5

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –

Zsivko Gocics: – Ahogy vártuk, nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szombaton, amikor Miskolcon sikerült rangadót nyernünk, azt mondtam, hogy ötven százalékon vagyunk, szerencsére teljesítettük a száz százalékot, mert legyőztük a nagyon jó erőkből álló, és végig szívósan harcoló kazanyi csapatot. Sőt, ha kicsit összeszedettebbek vagyunk, már hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, de így is nagyon örülünk az évad első BL- győzelmének.

Alekszandr Jerisov: – Jó meccset játszottunk Szolnokon, a célunk az volt, hogy tisztességgel helytálljunk, ami sikerült. Reméljük, legközelebb még jobban játszunk, és jobb eredményt érünk el.

Az október 18-i folytatásban a Jadran Herceg Novi vendége lesz a szolnoki gárda.

Az A csoport további eredményei

A csoport: Spandau 04 (német)–CNA Barceloneta (spanyol) 7–12, Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–11, Jadran Split (horvát)–Olympiakosz (görög) 8–17.

A B csoport mérkőzései, köztük az FTC-Telekom Waterpolo–Waspo Hannover (német), valamint az A-Híd OSC-Újbuda–Mladost Zagreb (horvát) összecsapások tegnap este lapzártánkat követően értek véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában