Vízilabda

2019.11.14. 11:05

Az oroszok ellen az exdózsások négy gólig jutottak

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 14–6-ra legyőzte az oroszokat a világliga csoportkörének első fordulójában.

Varga Balázs

A jelenlegi Dózsa-játékosok közül csak Angyal Dániel jutott szóhoz

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A magyar csapatban a keretben található három Dózsa-játékos közül végül két pólós, Nagy Viktor és Bátori Bence nem jutott szóhoz, így csak Angyal Dániel képviselte a szolnoki színeket. Az egykori dózsások közül viszont három is ott volt a medencében: Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton és Zalánki Gergő – lelőjük a poént: előbbi két vízilabdázó két-két gólt szerzett.

A jelenlegi Dózsa-játékosok közül csak Angyal Dániel jutott szóhoz
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az oroszok csak egy negyed erejéig tudták megnehezíteni a vendéglátók dolgát. A második játékrészben egy 6–0-s szériával minden nyitott kérdést eldöntöttek a magyar pólósok, 10–3 után a vendégcsapat sem hitte, hogy van visszaút. A második félidőben nem nőtt lényegesen a különbség, nemzeti együttesünk itt már nem rohamozott úgy, hiszen nem is igazán volt már rá szükség. A végére azért sikerült nyolcra növelni az előnyt, a 14–6-os eredménnyel elégedett lehetett a gárda, a szakvezetés és a nézősereg egyaránt.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel szinte már továbbjutott a B jelű hármasból, de február 11-én, a franciák ellen is a három pont, egyúttal a csoportelsőség megszerzése lehet csak a cél. Addig viszont a klubcsapatoké a főszerep, hiszen szombat délután negyed hattól igazi rangadót rendeznek az OB I.-ben, hiszen a Dózsa a címvédő Ferencvárost fogadja a tiszaligeti Vízilabda Arénában – és jelenleg még mindkét együttes hibátlan a bajnokságban.

MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG 14–6 (4–3, 6–0, 2–2, 2–1)

Budapest, Komjádi uszoda, 800 néző. Vezette: Teixido (spanyol), Kurtidisz (görög)

MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – ERDÉLYI 3, Manhercz K. 1, JANSIK SZ. 2, Hárai, Kovács Gergő 2, Vámos 2. Csere: Angyal, NAGY Á. 2, Zalánki, HOSNYÁNSZKY 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OROSZORSZÁG: Fegyolov – Holod 1, Merkulov, HARKOV 3, LISZUNOV 1, Nagajev, Asajev. Csere: Sztacsenko (kapus), Szucskov, Bicskov 1, Sepelev, Gyerevjanykin, Vasziljev. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev

Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/2

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/1

Märcz Tamás: – Nem számoltam azzal, hogy ilyen gólkülönbség alakul ki, hiszen tényleg nagyon jó az orosz csapat, sok kellemetlenséget tud okozni ellenfeleinek. A különbséghez kellett a reaktív védekezés, a koncentrált és keveset hibázó támadásvezetés, illetve a jó kapusteljesítmény. Nem várt eredmény ez, előfordulhat, hogy ha az Európa-bajnokságon ismét találkozunk velük, nem lesz ennyire könnyű, hiszen tudnak jobban játszani, és nem biztos, hogy mi minden alkalommal ennyire jól teljesítünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában