Elismerés

2019.12.06. 09:51

Szolnok gondozza tovább a Kővári-díjat

A Kővári Tamás Alapítvány az Egészséges Életért indítványára Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata viszi tovább a Kővári Tamás-díj adományozásának eredeti szándékát, gondoskodik annak értékmegőrzéséről.

Munkatársunktól

Fotó: Mészáros János

Ennek megfelelően a közgyűlés 2019 januári ülésén határozatában módosította a Szolnok Város Jövője Közalapítvány Alapító Okiratát.

A díjazás célja a helyi sportélet és az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a szolnoki fiatalság sportos, egészséges életvitelre nevelése terén kiemelkedő eredményeket elért személyek iránti megbecsülés, tisztelet kifejezése.

A díj azoknak az elsősorban Szolnokhoz kötődő magyar állampolgároknak adományozható, akik fiatal, aktív sportolóként kimagasló eredményt értek el, vagy azoknak, akik (edzők, testnevelők, szakkörvezetők, sportújságírók stb.) a sport – beleértve a versenysportot és a tömegsportot is –, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében hosszabb távon kiemelkedően színvonalas tevékenységet folytatnak.

A díj egy évben egyszer, egy személy részére adható át, megosztott díjazásra nincs lehetőség. Javaslattétellel kezdeményezheti minden természetes és jogi személy vagy közösség. A javaslatot ebben az évben december 20. napjáig kell a Szolnok Város Jövője Közalapítvány Kuratóriumához címezve a közalapítvány székhelyére (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.) eljuttatni.

A Kővári-díjat várhatóan 2020. január 17-én adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában