Kosárlabda

2020.01.24. 10:42

Megyénk mindkét csapata idegenben játszik péntek este

A kiegyenlített mezőny miatt az idegenbeli mérkőzések, a vendégként elért sikerek hatványozottan értékesek. A tizenhetedik fordulóban sem a jászberényi, sem pedig a szolnoki csapat nem számíthat könnyű meccsre. Előbbi Pécsen, utóbbi Debrecenben.

Gutai István

A fehér mezes szolnoki legénység péntek este Debrecenben próbál szerencsét

Fotó: Mészáros János

A tavalyi szezon két meglepetéscsapata játszik pénteken 18 órától a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A PVSK bronzérme nemzetközi kupaindulást is eredményezett, ám a kettős terhelés alatt megroppant a gárda. Az elmaradó sikerek pedig ugyanoda vezettek, ahova szoktak: edzőváltáshoz.

A pécsi férfikosárlabdázás egyik intézménye, Csirke Ferenc alatt beszakadt a kispad, helyét pedig az a Dragan Alekszics vette át, aki ugyancsak sokat hozzátett még játékosként a PVSK sikereihez.

Az edzőváltást már meghúzta a JKSE vezetősége is, ám ez eddig eredményekben még nem látszik. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a Szolnok és a Paks legyőzése nem is lehetett reális elvárás. Miljan Csurovics és a játékosok egyre jobban kiismerik egymást, a két vereség ellenére is látható az előrelépés. Az őszi mérkőzésen Jászberényben 88– 85-re a vendégek nyertek.

A fehér mezes szolnoki legénység péntek este Debrecenben próbál szerencsét
Fotó: Mészáros János

– Az új edző személye biztosan sokat jelentett a csapatnak – mondta klubja hivatalos honlapjának Ruják Bence, a JKSE irányítója. – Szerintem ez már látszott is a legutóbbi két mérkőzésünkön annak ellenére is, hogy nyernünk ugyan nem sikerült. A Szolnok elleni meccsen inkább védekezésben, míg a Paks ellen támadásban léptünk előre. A védekezésünk is jobban összecsiszolódott, most ráadásul viszonylag sok időnk is volt együtt dolgozni, felkészülni a Pécsből. Már emiatt is remélem, hogy lesz esélyünk bőven.

A Szolnoki Olajbányász egy órával a JKSE után kezd, ráadásul az ország másik sarkában. A Debrecen combosan kezdte az alapszakaszt, ám váratlanul megtorpant a gárda, így a mezőny legfiatalabb vezetőedzője, Kovács Adrián két segítőt kapott maga mellé. Hogy ez mennyit lendít a debreceniek játékán, az este háromnegyed kilenc körül már akár le is mérhető.

– Nagyon jó csapathoz megyünk, amelyet nagyon jó játékosok alkotnak – nyilatkozta a klub Facebook-oldalának Dakarai Tucker, aki a légióskorlátozás miatt a legutóbbi, Körmend elleni mérkőzésen nem kapott szerepet. – A debreceniek kintről igazán veszélyesek. A győzelem kulcsa szerintem a határozott védekezés lesz. Valamint az, hogy a mérkőzés elejétől a végéig koncentráltak maradjunk. A lefújásig tartson ki az energiánk.

Az Oláh Gábor úti meccsnek plusz bukét ad, hogy e két csapat a Magyar Kupa – ugyancsak Debrecenben rendezendő – nyolcas döntőjében is bajszot akaszt. Az őszi szolnoki bajnokin biztosan, 80–62-re nyert a Tiszaligetben.

– Szeretnénk minél több gyors támadást vezetni – árulta el Csák Bence, a szolnokiak fiatal játékosa. – A DEAC legfőbb ereje az, hogy több lábon áll: külső és belső posztokon is erősek. Bízom abban, hogy minél több játékpercet kapok.

Nyilván nem kívánhat senki sérülést senkinek, de egyáltalán nem rontja a Szolnoki Olajbányász esélyeit, hogy a debreceniek egyik extra dobója, Milos Boriszov két hónapra kidőlt. Hogy a hat szolnoki légiós közül ezúttal ki lesz az, aki civilben nézi a meccset, azt a szakvezetés a találkozó előtt dönti el.

Három pénteken, három szombaton

A Szolnoki Olajbányász és a JKSE meccsein kívül még egy találkozót rendeznek a pénteken. A csapatok többségéhez hasonlóan edzőt cserélő Alba Fehérvár Szegedre látogat. Szombatra marad a tizenhetedik forduló rangadója, hiszen a második helyen álló Körmend a harmadik Paksot fogadja. A címvédő Falcónak a hétközi hazai BL-vereség után sem okozhat gondot a Kecskemét legyőzése hazai pályán. A Kaposvár–Oroszlány mérkőzés azonban izgalmasnak ígérkezik, míg a vasárnapi ZTE–Sopron már csak a földrajzi és táblázatbeli közelség miatt is pikáns lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában