Asztalitenisz

2020.02.16. 08:46

A Diákolimpia országos döntőjét Karcagon rendezik

Február 20-23. között a Nagykunság fővárosa ad otthont a Diákolimpia Asztalitenisz Országos Döntőnek.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Erről pénteken a Városi Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatót Szepesi Tibor, a Karcagi Sport Egyesület ügyvezetője, dr. Bóka Lóránd, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi Régió regionális irodavezetője, Veress Pál, a megyei Diák és Szabadidősport Egyesület titkára, Csornai Csaba, a megyei szövetség elnöke.

Mint Szepesi Tibor elmondta, a sportág legjobbjait – megyei első helyezettjeit – várják Karcagra. Ezen a legnagyobb létszámú diáksport rendezvényen valamennyi korcsoportban, több mint 300 amatőr és igazolt játékos vesz részt egyéniben és csapatban. Negyedik alkalommal rendezi Karcag az országos döntőt. A tanévben több mint 3500 neveztek a versenysorozatra. Az egyéni versenyzők mellett több mint 260 csapat is nevezett.

Dr. Bóka Lóránd elmondta, az országos döntőn azok a versenyzők, akik 1-3. helyen végeznek, jogosultak lesznek a továbbtanuláshoz + 10 pontra, amit a diákolimpiai sportszövetség harcolt ki.

Veres Pál szerint Karcag most is jó házigazdája lesz a versenynek, felkészültek csapatok fogadására, ellátására. A szakmai előkészületek is rendben zajlanak. Csornai Csaba elmondta, naponta 16 asztalnál versenyeznek majd a döntősök, akik között megyebeliek is lesznek.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában