grundbirkózás

2020.02.28. 01:27

Bronzérmet hoztak a diákolimpiáról a berényi lányok

A Bercsényi Miklós Általános Iskola csapatai bejutottak a grundbirkózás diákolimpia országos döntőjébe, amit nemrégiben rendeztek meg Pécsett.

Illés Anita

A harmadik helyezett I. korcsoportos lánycsapat

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Marton Meresz

Az I. korcsoportos lánycsapat jól indított, hiszen mindkét ellenfelét legyőzte, ezáltal bejutott a legjobb háromba. Kiss Attila felkészítő testnevelő tanár elmondta, hogy az éremért folyó csatákon sajnos már két vereség következett. Kikaptak a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolától és a budapesti Kazinczy Ferenc Általános Iskolától, így a berényiek bronzérmet szerezve, a dobogó harmadik fokára állhattak. A II. korcsoportos lányok nagyon erős mezőnyben csak a tizenegyedik helyet szerezték meg.

A döntő második napján a fiúk mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek. Az I. korcsoportos srácok a nyolcadik helyen fejezték be a csatát. A II. korcsoportos fiúknak sem volt könnyű dolguk, és ezúttal a szerencse sem állt melléjük, így végül a tizenkettedik helyen végeztek.

A lányoknál és fiúknál minden korcsoportban körülbelül harmincöt-negyven csapat nevezett az országból.

A harmadik helyezett I. korcsoportos lánycsapat
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában