KARATE

2020.02.12. 10:49

Fináléba jutottak a berényi karatékák

Nyíradonyban rendezték meg az idei tanév kjokusin­karate-diákolimpia kelet-magyarországi elődöntőjét, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves, Csongrád és Békés megye egyesületeinek részvételével. A jászberényi Y Ház fiatal karatékái, akik tatamira léptek a selejtezőn, valamennyien továbbjutottak az országos döntőbe.

Varga Csaba

Jogos öröm, hiszen a diákolimpiai elődöntőből a jászberényi Y Akadémia mindegyik versenyzője kiharcolta a továbbjutást

Forrás: Y Média

Fotó: Kun.I.

A kjokusinkarate-diákolimpiát gyermek-, serdülő-, ifjúsági és junior­korcsoportban rendezik meg évről évre a Magyar Karate-szövetség (MKSZ) megbízásából a Magyar Kyokushin Karate Szervezet (MKKSZ) egyesületei. Az országos döntőbe azok a fiatalok kerülhetnek, akik a területi versenyeken dobogón végeznek.

A kelet-magyarországi kjokusikai elődöntőt Nyíradonyban tartották vasárnap, a nyugat-magyarországi kjokusikai elődöntőt pedig Várpalotán rendezik meg február 22-én. A nyíradonyi versenyen a sihan Furkó Kálmán branchéhez (Furkó Branch) tartozó jászberényi Yakuzák SE/Y Akadémia fiataljai mind dobogón végeztek. Látva a küzdelmeiket, nyugodtan elmondható, hogy az Y Ház tanítványai igen jó esélyekkel várják a március 14-i országos diákolimpiai döntőt, hiszen Nyíradonyban több súlycsoportban is abszolút fölényt mutattak. Több jászberényi ezüstérmes valójában csak azért szorult második helyre, mert a döntőben saját csapattársával kellett megküzdenie.

Jogos öröm, hiszen a diákolimpiai elődöntőből a jászberényi Y Akadémia mindegyik versenyzője kiharcolta a továbbjutást
Fotó: Y Média

Az Y-os fiatalok szinte kivétel nélkül ipponokat és vazarikat szereztek, szó szerint leütötték és lerúgták ellenfeleiket, és több súlycsoportban is abszolút fölényt nyújtva jutottak tovább az országos fináléba. Közülük Móczó Márk, Csibra Barnabás, Treba-Kovács Botond és Kiss László Mátyás első helyet szereztek. Bagyinszki Máté, Kun István és Kiss Milán Rokkó pedig ezüstérmesek lettek.

Szenszei Agócs Tibor, az Y Akadémia szakmai vezetője elmondta, hogy versenyzőik az elmúlt évekhez képest eltérő szemléletben adják le nevezésüket és lépnek tatamira a diákolimpián és más viadalokon.

Az egyesületi stratégia szerint ugyanis immár csakis olyan versenyeket preferál a szakmai vezetés, ahol valós ellenállással, megméretéssel találkoznak az „Y” küzdői, valamint a kjokusin karate mozgásanyagához, eredetéhez a legközelebb kerülhetnek a küzdelmekben is.

Az országos döntőt Debrecenben rendezik egy hónap múlva, az Y Akadémia gyermek- és serdülőversenyzői addig sem pihennek, hiszen Szentesen is tatamira lépnek március 7-én, knock-down versenyszámban.

Nyári edzőtábort szerveznek

Az Y Akadémia lengyel válogatott mesterének csapatával, a Habraszka dódzsóval közösen további országokat is vár a jászberényi klub balatonboglári edzőtáborába, amit július 13–19. között tartanak, a Nemzeti Kézilabda Akadémia közvetlen vízparti kollégiumában. A boglári edzőtáborban a szülők, kísérők számára is terveznek edzéseket, amit az Y Akadémia edzői vezetnek majd. A szervezők tájékoztatása szerint kötetlen, kellemes tábori hangulat érdekében nem lesz övvizsga az egyhetes turnusban. A napi tréningek mellett több meglepetéssel és rendhagyó programokkal is készülnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában