asztalitenisz

2020.02.27. 10:00

Két szolnoki versenyző is döntőt játszhatott

Idén is Karcagon, a Városi Sportcsarnokban rendezték meg az országos diákolimpiai döntőt. A négynapos eseményen tizenhat versenyszámban avattak győztest.

Szöllősi Péter

Móricz Zsombor is büszke lehet eredményére

Fotó: Szöllősi Péter

Megyénk versenyzői közül a szolnoki Nagypál Márta és Móricz Zsombor szereztek ezüstérmet.

Az A és B kategóriás egyéni küzdelmeket, valamint az iskolák számára csapatviadalokat is rendeztek az országos döntőn. Megyénket tizenkét versenyszámban képviselték legjobbjaink. Az első napon a versenyengedéllyel rendelkező középiskolások között a Jászkun Volán SC játékosa, Nagypál Márta (Varga Katalin Gimnázium) a második helyen végzett, miután nagy csatában megnyerte a negyeddöntőt és az elődöntőt is. Az izgalmas fináléban azonban nem bírt a kecskemétiek versenyzőjével, Drabant Anitával.

Móricz Zsombor (Kassai Úti Á. I.) a III-IV. korcsoportban, a B kategóriában volt érdekelt. A csoportkörben és a főtáblán is magabiztosan, jó játékkal győzte le ellenfeleit, de a döntőben nem tudta felülmúlni a tavaly még második helyen záró kalocsai Vida Zoltánt.

Móricz Zsombor is büszke lehet eredményére
Fotó: Szöllősi Péter

A középiskolásokra visszatérve: a 2019. augusztus 31-ig versenyzési engedéllyel nem rendelkezők mezőnyében Lőrincz Viktor (Pálfy-Vízügyi) három győzelmet követően az elődöntőben veszített csupán, végül a negyedik helyet szerezte meg. Elekes Dóra (Varga K. G.) szintén szépen menetelt: az ötödik helyen zárt. Bánfi Balázs (Pálfy-Vízügyi) az igazoltak között végzett a nyolcadik helyen.

A III-IV. korcsoportban az A kategóriában kiemelkedően erős mezőny jött össze, ennek ellenére Zsigmond Ramón (Szandaszőlősi Á. I.) és Barna Ádám (Szent-Györgyi Á. I.) is jól helytállt, Csór Laura (Fiumei Á. I.) pedig csupán két pontra volt a negyeddöntőtől. Döbrei Gréta (Széchenyi Körúti Á. I.) és a csapatok, a kassais lányok, valamint a szegős fiúk is egy-egy győzelmük ellenére nem jutottak tovább kvartettjükből.

Az I-II. korcsoportban a teljes mezőny két legfiatalabbja, Zsigmond Simon (Szandaszőlősi Á. I.) és Holló Hanna (Széchenyi Körúti Á. I.) közül Simon a tizenkét fős főtáblára is feljutott, míg Hanna a csoportjában nyert egy meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában