Zárt kapus mérkőzéseket rendeznek ezentúl

Rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány a koronavírus-járvány miatt. Ennek része, hogy betiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, mindez pedig a sportéletre is hatással van, érinti megyénk csapatait, sportolóit.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A betiltás szerencsére nem jelenti, hogy a sportesemények elmaradnak, viszont azt igen, hogy azokat zárt kapuk mögött kell megrendezni – a döntés visszavonásig érvényes.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége közleményben jelezte, hogy csütörtöktől a bajnoki kosárlabda-mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött lehet lejátszani, azonban már a szerda esti Sopron–Szolnoki Olajbányász és Falco–Jászberény összecsapásokat is szurkolók nélkül rendezik meg a hazai klubok döntése értelmében. Nyilván a szombati Olajbányász–Falco és a JKSE–Körmend meccseken is üres lelátók előtt kénytelenek pályára lépni a csapatok majd.

A Magyar Röplabdaszövetség is így határozott, az összecsapásokat megrendezik, ám nézőket azokra nem lehet majd beengedni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerda este tájékoztatta a közvéleményt, hogy az összes hazai labdarúgó-mérkőzés zárt kapus megrendezését rendeli el csütörtöktől. Tehát a Szolnoki MÁV Csákvár elleni szombati, hazai NB II.-es találkozóján sem lehetnek jelen nézők, akárcsak a harmadosztályú Jászberény otthoni összecsapásán, amelyen a DVSC II. lesz a JFC ellenfele. A döntés az alsóbb osztályokra is vonatkozik, tehát a megyei labdarúgó-bajnokságokra is.

Szintén a szerdai napon határozott úgy az Európai Úszószövetség, hogy a férfi Bajnokok Ligája április 10–11-re kiírt fordulóját elhalasztják, így a Szolnoki Dózsa görögországi, Olympiakosz Pireusz elleni mérkőzését is egy későbbi időpontban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában