Röplabda

2020.05.13. 10:17

Harmadával nőtt a leány röplabdások száma a megyeszékhelyen

Kiemelkedően teljesítettek a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola röplabdázói ebben az idényben is az országos bajnokságokban. Bodonyi Ákos szakosztályvezető foglalta össze a fiúk és a lányok teljesítményét.

Szöllősi Péter

A Bodonyi Ákos (jobb szélen állva) vezette U17-es gárda játékosai szépen helytálltak az idő előtt félbeszakadt idei évadban

Forrás: szolsport.hu

– Az U21-es és az U19-es fiúcsapatot egyaránt Ilyés Gábor irányította ebben a szezonban is, és az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is remekeltek a srácok – kezdte Bodonyi Ákos.

– Mindkét korosztály az országos elődöntőknél járt, amikor a járvány miatt félbeszakadt, majd egyúttal be is fejeződött az idény. Az U21-esek emellett az országos hatos döntőbe kerülés küszöbén álltak, és a srácok közül többen is szerepeltek a felnőtt NB I.-es csapatban. Az U17-eseket én irányítottam ebben az idényben, heti hét edzéssel készültünk a mérkőzésekre, amiből szintén akadt szép számmal, hiszen a serdülőbajnokság mellett a felnőtt NB II.-ben is helytálltak. Korosztályukban már fél lábbal az országos döntőben érezhették magukat az addigi eredmények alapján. Ugyanez igaz a Varga Zoltán vezette U15-ösökre, akik három győzelmet is arattak az első elődöntőn, azt gondolom, hogy a hatos döntőben is abszolút esélyesek lettek volna a végső fináléba kerülésre.

– A fiatalabbak is hasonló sikereket értek el?

– Az U13-as együttesünket külön szeretném kiemelni, hiszen a szezon során mind az ötven (!) mérkőzésüket megnyerték Grenczer Georgina tanítványai. Az ő esetükben is nagyon sajnálom, hogy a kialakult helyzet miatt a nagy döntőn nem tudták megmutatni a tudásukat. Az U11-eseknél még egy színvonalas rendszer kialakítása a célom, kevésbé az eredményeken van a hangsúly.

– Hogyan szerepeltek a lányok az évad során?

– A Szegedi Zsolt edzette U19-es és U17-es együttes is az első osztályban, a 13–16. helyekért csatázott az egyaránt húszcsapatos mezőnyben. Örömünkre szolgál, hogy a lányoknál közel a harmadával növekedett a taglétszámunk, ezért az ifiket leszámítva, minden korcsoportban két csapatot versenyeztettünk, a második együtteseink alacsonyabb osztályban próbálták felvenni a ritmust. Az U15-ben Kiss Éva vezetésével a 17–18. helyért küzdöttek a lányok. A legjobb eredményt az U13-asok érték volna el, Elbakour André tanítványai hatodik helyen álltak március közepén a bajnokságban. Az U11-esek pedig Milusné Orvos Anita irányításával a Vollé programban szerepeltek.

A Bodonyi Ákos (jobb szélen állva) vezette U17-es gárda játékosai szépen helytálltak az idő előtt félbeszakadt idei évadban
Fotó: szolsport.hu

– Milyen célokat, fejlesztési terveket fogalmaztak meg a jövőre nézve?

– Azt gondolom, hogy óriási potenciál rejlik a lányvonalban, amire eddig kevesebb hangsúlyt fektettünk. A létszámemelkedésben már látszik a fejlődés. Toborzás szempontjából is könnyebb dolgunk van, hiszen vonzó lehet a sportágunk a lányok számára abból a szempontból is, hogy nincsen fizikai kontakt az ellenfelekkel. A középtávú céljaink között szerepel, hogy felnőttcsapatot is indítsunk majd az NB II.-ben, illetve, hogy az utánpótlás eredményessége megközelítse a fiúkét. A mostani kétszáz fős létszámot szeretnénk tovább növelni, akár Szolnokhoz közeli települések fiataljait is bevonva.

Válogatottak sorát adják

Mint azt Bodonyi Ákos elmondta, hat fiújátékos is tagja a korosztályos válogatottaknak. Az U19-eseknél Boa Szabolcs és Csendes Csaba egyaránt részt vett a MEVZA-kupán januárban, ahol dobogós helyen zárt a csapat, ráadásul Boa Szabolcs lett a torna legeredményesebb játékosa. Acsai Bálint és Fenyvesi Dániel az U17-es válogatottal Eb-selejtezőkön szerepelt a közelmúltban, U15-ben pedig Eperjesi Richárd és Oláh Róbert ölthette magára a címeres mezt.

Büszkék lehetnek a nevelőedzői Horváth Kristófra is, aki húszévesen már felnőttválogatott és a Kaposvár alapembere, tizenhat éves koráig képviselte a szolnokiakat. Rása Alex (Pénzügyőr) és Bene Róbert (MAFC-BME) pedig a felnőtt NB I. élcsapatainál húzóemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában