LABDARÚGÁS

2020.07.16. 10:58

Ismét sokgólos mérkőzést játszott a Jászberényi FC

Szerda délelőtt ismét pályára lépett a Jászberényi FC, amely a Taksony gárdáját fogadta, mielőtt elindult volna edzőtáborozni.

Varga Balázs

Fotó: Pesti József

A JFC eddigi tesztmeccsei rendre sok gólt hoztak – 2–3, 3–4, 3–1, 8–1 – és ehhez ezúttal is tartották magukat, hiszen összesen öt találat esett a találkozón. A vendég Taksony – melyet az a Lakatos Béla irányít, aki ősszel még a Berény futballistája volt – szerzett vezetést. Az a rutinos csatár Simon Attila talált a hazai kapuba, aki idén nyáron távozott a Szolnoki MÁV-tól.

Nem sokkal később már kettővel vezetett a Taksony, ám a szünet előtt a nyári szerzemény, Gergely Péter szépíteni tudott. Az 50. percre visszaállította a kétgólos különbséget a vendégcsapat, és ezúttal nem jött olyan gyorsan a hazai válasz. Albert Ádám csak a hajrában, igaz, egy szép szabadrúgásgóllal tudott még betalálni, így a vége 2–3 lett.

A berényi csapat ezután buszra szállt, és elindult Szarvasra, ahol egy hétig edzőtáborozik.

A fehér mezes Jászberény kapaszkodott, de végül nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát a Taksony ellen
Fotó: Pesti József

Jászberényi FC–Taksony SE 2–3 (1–2)

JFC: Bonica – Micskó, Torkos, Szanyi, Süttő – Szemere, Gergely P., Lőrincz A., Gábor L. – Albert Á. – Pálinkás.

Cserék: Csutorka (kapus), Borics, László K., Papp P., Nagy Sz., Szöllősi.

Edző: Német Gyula.

Taksony: Scheilinger – Hegedűs, Szalai, Tóth F., Pesti – Fodor, Gálfi, Gulyás, Kun – Tóth M., Simon A.

Cserék: Palásthy (kapus), Búrány, Wágner, Hesz, Patály, Szilágyi, Kozári, Pataki.

Edző: Lakatos Béla.

Gólszerzők: Gergely P. (40.), Albert Á. (89.), ill. Simon A. (22.), Kun (31.), Fodor (50.).

Megtalálta kapusát a JFC

Mint arról hírportálunk is beszámolt, a Jászberény kerete már majdnem teljes, csak kapust keres a klub. A JFC kedden meg is találta a számára megfelelő játékost, a nagyváradi születésű kapus a Taksony elleni edzőmérkőzésen pedig már be is mutatkozott a csapatban.

– Azt hiszem, Bonica Sebastiant nem kell bemutatni szurkolóinknak – mondta a klub honlapjának a sikerrel zárult tárgyalást követően Tóth János szakosztály-igazgató.

– A 33 esztendős hálóőr 14 éven keresztül volt az ESMTK első számú kapusa, számtalan meccsen tört borsot a mi orrunk alá is. Télen munkahelyi elfoglaltság miatt búcsút intett a fővárosi klubnak, ahová helyére Men­cze­les Iván személyében éppen tőlünk igazoltak az erzsébetiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában