LABDARÚGÁS

2020.08.21. 08:21

Kihívó nélkül kezdheti meg az idényt a Törökszentmiklós?

Jön a rajt a megyei első osztályban, ahol a bajnokság legnagyobb esélyese, a Törökszentmiklós fogadja a dobogóra hajtó Mezőtúrt.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Vasárnap 17.00

Törökszentmiklós–Mezőtúr

Vezeti: Dobó Sándor (Sütő Zsolt, Túró Kálmán).

Az előző évadban a Miklós kiemelkedett a mezőnyből, nem véletlenül tudott egyedül a TFC felnőni a Tiszafüred mellé. Nagy kérdés, hogy a kék-fehérek ezt meg tudják-e ismételni, vagy kiegyenlítettebb harc folyik majd a bajnoki címért. Ebbe a versenyfutásba talán épp a Mezőtúr szólhat bele, amely a csonka szezonban ötödikként zárt, és évről évre élcsapatnak számít.

Igazi rangadóra van tehát kilátás mind a két város elhelyezkedése, mind a két csapat erőviszonyát tekintve. Remélhetőleg ezt a színvonal is tükrözi majd.

Mesterszemmel

Kinyik György: – Ebben a szezonban szeretnénk előrelépni, így a bajnoki cím megszerzése a cél. Természetesen ehhez jól jönne egy győztes rajt is, így itthon akarjuk tartani a három pontot.

Id. Erdősi Gyula: – Azt tűztük ki célul, hogy az első hatban végezzünk, de úgy gondolom, a dobogó is összejöhet, sok az egyforma csapat. A Miklós ellen rendre jól szereplünk, úgyhogy bízom benne, hogy ezúttal is így, illetve, hogy a sikeres kupamenetelés ad egy lökést nekünk.

További párosítások

Szombat: Jászárokszállás-Rosenberger–Tószeg, Kisújszállás–Szajol, Kunszentmárton–Jászfényszaru, Kunhegyes–Fegyvernek, Újszász–Karcag, 17.00.

Vasárnap: Martfű–Jánoshida, 17.00.

Szabadnapos: Tiszaföldvár.

Megvan a két főtáblás a kupában

Szerdán rendezték meg a Magyar Kupa megyei selejtezőjének harmadik, egyben utolsó körét. A Földvár és a Mezőtúr jutott fel a főtáblára, miután előbbi otthon legyőzte a Kisújt, míg utóbbi Tószegen tudott nyerni.

Tiszaföldvár–Kisújszállás 5–0 (1–0)

Gólszerzők: Ábel P. 2 (37., 64.), Szőke Á. (47.), Nagy R. (72.), Orosz P. (81.)

Tószeg–Mezőtúr 0–1 (0–0)

Gólszerző: Draskóczi (48.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában