Kosárlabda

2020.08.21. 09:20

Montenegrói játékost igazolt a Szolnoki Olaj

Mint arról Csősz Tamás, a Szolnoki Olajbányász kosárlabda Klub ügyvezető igazgatója tájékoztatta a klub hivatalos honlapját, aláírta megállapodását az előző két szezonban a Telekom Bonn csapatát erősítő, 201 centiméter magas, 29 esztendős Bojan Szubotics.

Varga Csaba

Bojan Szubotics (7-es mezben)

Forrás: Basketball Champions League

A montenegrói származású játékos az elmúlt évtizedét kiváló csapatokban töltötte. Többek között A Crvena Zvezda és a Buducsnoszt Podgorica színeiben az Adria Ligában és az Eurocup-ban is rendszeresen szerepelt.

Bojan Szubotics (7-es mezben)
Fotó: Basketball Champions League

A Kalev Tallinnban az egykori szovjet utódállamok bajnokságában, a VTB Ligában vitézkedett, 11,8-es pontátlaga kifejezetten jónak mondható. A legutóbbi két szezont Németországban, a Telekom Bonn csapatában töltötte, klubjával mindkét évben a BL-ben játszottak.

Az elmúlt évadban 14 BL-meccsen jutott szóhoz, átlagban 22 percet játszott, ezalatt 7,3 pontot dobott és 3,9 lepattanót szedett. Az erős, dinamikus erőcsatár hírében álló, Bojan Szubotics nemzetközi rutinja sokat segíthet az Olajbányásznak, amely honi bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Fiba Európa Kupában is érdekelt lesz a következő évadban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában