Labdarúgás / galériával

2020.09.10. 17:27

Két perc alatt fordított a Berény, megmentett egy pontot a Füred

A kilencedik fordulót rendezték meg az NB III. Keleti csoportjában. A Tiszafüred hazai pályán játszva döntetlent ért el a DVSC második számú csapatával szemben. A listavezető Jászberény pedig biztosan nyert a sereghajtó Mezőkövesd II. otthonában.

Varga Csaba

Az újonc fürediek sorozatban három győzelemmel a tarsolyukban várták a DVSC második számú egységét, amelyben ezúttal csak a fiatalok kaptak szerepet. A hazaiaktól viszont a rutinos Mészáros Norbert hiányzott munkahelyi elfoglaltsága miatt.

Azt nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a felek az első félidőben. Leginkább a két tizenhatos között folyt a játék. Ha gólhelyzetekről beszélünk, hazai részről Csikós Lajos, míg a vendégektől Juhász Martin hibázott el egy-egy ziccert. A fordulást követően már felpörögtek az események.

A hazaiak talán már az ivószünetre vártak, amikor a 66. percben a szabadon hagyott Nikitscher Tamás mintegy 18 méterről nagy gólt lőtt a füredi kapu bal felső sarkába (0–1). Két perc múlva már a vendéglátók örülhettek, Barzsó Attila forintos labdát tálalt Kalmár Ferenc elé, a góllövőlistát vezető center pedig a jobbösszekötő helyéről, mintegy tíz méterről a vendégkapu jobb oldalába lőtt (1–1).

A 72. percben a debreceni csatár, Sármány Kristóf lefordult védőjéről, nyolc méteres lövése azonban kifelé pattant a jobb kapufáról. Tíz perc múlva viszont már nem hibázott Sármány, akinek hatméteres lövése a jobb alsó sarokban landolt (1–2). A hazaiak nem adták fel, óriási offenzívát indítottak az egyenlítésért, Szabó Tamás közeli lövését egy debreceni védő blokkolta a kapu előtt, a fürediek szerint kéz volt, de a játékvezető továbbot intett.

A végjátékban Háda Zoltán a jobb oldalon élesen középre lőtte a labdát, ami a nagy tömörülésben Füzfői Márk kezére pattant, a játékvezető most nem intett, hanem a tizenegyes pontra mutatott, a büntetőt pedig Kalmár Ferenc magabiztosan értékesítette (2–2).

– Sajnálom a csapatot, hogy nem sikerült a győzelem, hiszen kétszer is vezettünk az ötödik helyezett otthonában – kezdte Szatmári Csaba, a DVSC II. edzője. – A Tiszafüred azonban a végjátékban egy büntetőből kiegyenlítette hátrányát. Végül is nem vagyok elégedetlen a döntetlennel.

Dorcsák Zoltán a fürediek edzője pedig azt mondta lapunknak: – Azt kell mondanom, hogy igazságos döntetlen született. Most nem voltunk elég frissek és koncentráltak, amit a kapott góljaink száma is jelez. Mindezen nem lehet csodálkozni, hiszen negyven nap alatt immár a kilencedik bajnoki meccsünket játszottuk.

A tiszafürediek vasárnap (16.30) Tiszaújvárosban lépnek pályára.

Tiszafüredi VSE–Debreceni VSC II. 2–2 (0–0)

Lipcsey Elemér Sporttelep, 400 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Berényi Ákos, Balla Levente).

TVSE: Ladányi – HÁ­DA, Kalóz, CSIKI, Szövetes – VINCZE P., Barzsó, Szántó R. (Szan­ku, 46.), Csikós (Gaj­da, 66.) – KALMÁR F., Barna V. (Szabó T., 46.). Edző: Dorcsák Zoltán.

DVSC II.: Hrabina – Tordai, Gellén, KOVÁCS R., Füzfői (Bökönyi, 91.) – Sárosi, Talpalló, Szabó Á., NIKITSCHER (Pregizsák, 81.), Juhász. M. (Bene Á., 56.) – SÁRMÁNY. Edző: Szatmári Csaba.

Gólszerzők: Kalmár F. 2 (68., 89. – tizenegyesből), ill. Nikitscher (66.), Sármány (82.).

Eseménytelen első félidő után szinte a semmiből szerzett vezetést a lelkesen játszó, fiatalokból álló mezőkövesdi csapat a JFC ellen. A listavezető berényiek azonban még időben kapcsoltak, és kilenc perc alatt nagyot fordítottak az álláson. A hajrában már csak a különbség volt kérdés, végül – lehet mondani –, Szöllősi Ferencék simán nyertek a pont nélküli Mezőkövesd II. otthonában.

– Elismerésem fiataljainknak, akik hatvan percen át erőn felül teljesítettek – mondta a lefújás után Elek Norbert, a mezőkövesdiek edzője.

A jászberényi csapat edzője, Német Gyula pedig ekképp nyilatkozott a boon.hu-nak: – Megleptek bennünket a hazai fiatalok mert gyorsak és pörgősek voltak, nálunk pedig nehezen indult be a gépezet. Elismerésem a csapatunknak az újabb győzelemért.

Az éllovas jászberényiek vasárnap (16.30) a veretlen BVSC csapatát fogadják.

Mezőkövesd FC II.–Jászberényi FC 1–4 (0–0)

Mezőkövesdi Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Gál Péter (Bőhm Ármin, Hovanecz Máté).

Mezőkövesd II.: Rjabenko – Gíber (Horváth B., 67.), SERES D., SIKE, Juhász Á. (Bálint A., 71.), Laczkó K., Szeibert, Baranyi, Sebe, Daru (Seres B., 83.), Kovács D. Edző: Elek Norbert.

JFC: Bonica – Szemere, Szanyi, Aranyos, SÜTTŐ – LŐRINCZ A., László K. (Fekete I., 55) – ALBERT Á. (Torkos, 69.), Gergely P. (Hodgyai, 64.), SZÖLLŐSI – Pálinkás. Edző: Német Gyula.

Gólszerzők: Seres D. (49.), ill. Szöllősi (60.), Lőrincz A. (61.), Fekete O. (68.), Hodgyai (79.).

További eredmények: Eger–Tállya 1–1, Salgótarján–DVTK II. 4–1, Balassagyarmat–Tiszaújváros 1–0, Tiszakécske–Sajóbábony 7–1, Cegléd–Kisvárda II. 2–3, Putnok–Hatvan 4–2, Sényő–Füzesgyarmat 2–4, BVSC-Zugló–Gyöngyös 2–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában