röplabda

2020.09.09. 13:51

Teszttornán indultak a berényi hölgyek

Már több mint egy hónapja, hogy gőzerővel készül az NB I. szeptember végi rajtjára a Jászberényi RK női röplabdacsapata.

Varga Csaba

Mint tudjuk, a jászberényi együttes kerete jelentősen átalakult a nyáron, légiósok és meghatározó magyar röplabdázók is eligazoltak a klubtól, helyüket jászberényi utánpótláskorú játékosok vették át. A kispadról újra Deme Gábor irányítja a csapatot, míg első számú segítője az egykori kiváló válogatott játékos, Sándor Renáta lesz. Azt tudni kell, hogy a klub az idén nem vállalta az Extraligában való szereplést, az NB I.-ben indulnak majd el.

A napi izzasztó tréningeket és a tiszaújvárosi edzőtábort követően az elmúlt hétvégén erőfelmérő gyanánt egy villámtornát rendezett a JRK, amelyen az Extra­li­gá­ban érdekelt Diósgyőrrel és az ugyancsak NB I.-es Budaörssel is összemérték erejüket. A jászberényi hölgyek küzdöttek, hajtottak, de játszmát nem tudtak nyerni, mindkét mérkőzésüket 3:0-ra veszítették el.

A torna végén Sándor Renáta ekképp értékelte a meccseket a klub honlapján.

– A második, Diósgyőr elleni mérkőzésen nagyon jól kezdtük a szetteket. A Budaörs ellen viszont kicsit döcögősebben indultunk. Láttunk nagyon szép dolgokat, de láttuk azokat a hibákat is, amelyeken még dolgoznunk kell. Ezzel nincs is gond, éles meccsen, nyomás alatt derül ki, kit lehet bevetni egy-egy szett végjátékában. Vagy épp azt, hogy ki a legstabilabb a nyitásfogadásban. Most az lesz a fő cél, hogy ezeket a hibákat minél gyorsabban kijavítsuk, hogy a következő edzőmeccsünkön, de legkésőbb az első tétmeccsünkön azok ne köszönjenek vissza. A játék minden elemében láttam szép mozzanatokat, de van még, amin finomítanunk kell – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában