Vízilabda

2020.10.02. 16:28

Az UVSE csapatát fogadja a Szolnoki Dózsa

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt csütörtök este Debrecenben a szolnoki csapat.

Varga Csaba

A szolnokiak kapusa, Bányai Márk mindegyik kupamérkőzésen kitett magáért, a csapat egyik legjobbja volt

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nehezen indult be a gépezet a kupahétvége után, hiszen az első félidőben kétszer is vezettek a lelkes hazaiak. A Dózsa aztán nagyobb sebességre kapcsolt, Szeghalmi Zsomborék sorra érték el találataikat, és meg sem álltak 15 gólig.

Zsivko Gocics, a szolnoki csapat vezetőedzője ekképp nyilatkozott: – Igazi férfias mérkőzés vívtunk. Leginkább az első két negyedben jött ez ki. Kemény hétvégi kupamérkőzések után érkeztünk Debrecenbe, nem mindig voltam elégedett most a látottakkal, de a végén kijött a két csapat közti tudás különbség.

Szombaton délután négy órakor a bajnokságban remekül szereplő UVSE gárdáját fogadják a szolnokiak a Vízilabda Arénában. Az újpestiek öt meccsükből négyet nyertek, egyet adtak döntetlenre, többek között a Vasast 9–7-re, míg a Honvédot 9–8-ra győzték le. Az érdekesnek ígérkező összecsapást az M4 Sport+ tv élőben közvetíti.

DEBRECENI VSE–SZOLNOKI DÓZSA 7–15 (2–1, 2–4, 1–5, 2–5)

Debrecen, 200 néző. Vezette: Berki A., ifj. Kádár J.

DEBRECEN: KÓSIK – Macsi M., Smitula 1, Süveges, Zsilák 1, Macsi P., Krasznai. Csere: Somorjai (kapus), Nagy N. 1, OLTEAN 2, Takács K., STEFANIDESZ 2, Pethe, Rózsa. Edző: Miroslav Bajin.

SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács G., Nagy Á. 2, DRASOVICS 3, Jansik D.. 2, Pijetlovics 2, FILIPOVICS 2. Csere: Hörömpő (kapus), Teleki 1, Angyal, Dőry, Schmölcz, SZEGHALMI 2, Konarik 1. Edző: Zsivko Gocics.

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/6

Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2

Kipontozódott: Takács K. (29.p.), Schmölcz (31. p.)

További eredmények: Ferencváros–KSI SE 17–9, Eger–Tatabánya 14–4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában