Röplabda

2020.11.10. 10:45

Értékes szolnoki győzelem született

Fontos meccset nyert meg Miskolcon a szolnoki férficsapat az NB I. soros fordulójában. A jászberényi hölgyek ismét kikaptak, ezúttal azonban szoros összecsapáson maradtak alul. Ami jó hír házuk tájáról, hogy a másodedzőként dolgozó Sándor Renáta is meccsszerelést húzott, és beszállt társai közé.

Varga Csaba

A szolnokiak (kékben) a szettek hajrájában jobban koncentráltak ellenfelüknél

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki legénység egy hete simán kikapott Székesfehérváron, Guzmics Richárdék szerencsére javítottak, az első szett kivételével jól játszottak, a további három játszma hajrájában koncentráltan és stabilan röplabdáztak, ezzel fontos három pontot szereztek.

– Ennyi hibával nem lehetett más a végeredmény. Nagyszerűen kezdtünk, aztán visszaesett a játékunk, semmi sem sikerült – értékelt Bagó László, a miskolciak edzője.

– Nem egy edzőbarát mérkőzés volt – mondta Gulyás Ferenc, a szolnokiak trénere a lefújás után. – Kiélezett csatát vívtunk, hullámzó teljesítménnyel. Ám a lényeg, hogy nyertünk, és a három pontot elhoztuk a rutinos miskolciak otthonából.

MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 1:3 (23, –28, –19, –23)

Miskolc, 100 néző. Vezette: Csizmarik, Jámbor.

MISKOLC: Pallós 3, Kovács Z. 18, Kozsla 9, Surányi 21, Orosz I. 7, Berkes 7. Csere: Szántai (liberó), Barócsi, Busák, Molnár G. 1. Vezetőedző: Bagó László.

SZOLNOK: Guzmics 2, Molnár I. 11, Acsai, Banai 20, Quintz 10, Biró B. 12. Csere: Mészáros M. (liberó), Timár 2. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A szolnokiak (kékben) a szettek hajrájában jobban koncentráltak ellenfelüknél
Fotó: Nagy Balázs

A 95-szörös válogatott Sándor Renáta, aki nyár óta másodedzőként dolgozik szülővárosában, Jászberényben, beszállt ifjúsági és serdülőkorú társai közé, igaz, ha szettet nem is nyertek, de nagy csatára kényszerítették a pécsi csapatot.

– Megtettünk mindent a győzelemért – nyilatkozott Deme Gábor edző.

– Nyilván felkavartuk az állóvizet Sándor Reni liberójátékával, általa stabilabb lett a csapat. Nem tudok rosszat mondani a lányokról, hiszen jól küzdöttek. Nyilván az utolsó pillanatbeli hibák már a rutin kérdése, de elégedett vagyok. Az előző mérkőzés óta terveztük Reni bevetését, amikor láttuk, hogy elbizonytalanodott Mizsei Leila, aki előtt nagyon szép jövő áll, csak stabilizálnunk kell. Nem az a célunk, hogy Reni legyen a liberónk, hanem az, hogy Leila, csak próbáljuk egy kicsit felhozni a csapatot.

A vendégek edzője, Horváth Alexandra pedig azt mondta a szövetség honlapjának:

– Majdnem három hét kimaradt nekünk a koronavírus miatt, így próbáltuk az elmúlt egy hét során visszahozni a játékunkat. Látszott, hogy nagyon régen játszottunk mérkőzést, de örülök, hogy sikerült a három pontot megszereznünk. Az, hogy mi jöttünk ki jobban a kiélezett szituációkból, egyrészt azzal magyarázható, hogy a kaposvári játékosainkkal kiegészülve mi nagyobb rutint képviselünk. Emellett nálunk kevésbé remegtek meg a kezek, illetve a lelkesedés billentette felénk a mérleg nyelvét.

Jászberény VT – PTE-PEAC 0:3 (–18, –25, –23)

Belvárosi Játékcsarnok, 70 néző. Vezette: Suba, Csiz­marik.

Jászberény: Juhász V. 6, Farkas F., Imre E. 10, Csabai Sz. 8, Csiki 4, Sléder 9. Csere: Mizsei és Sándor R. (liberók), Faragó F. 4, Berényi I. 2, Hajdu L. Vezetőedző: Deme Gábor.

Pécs: Marton G. 3, Duduka 15, Kalmár V. 4, Tóth J. 17, Tóth T. 5, Pokó 4. Csere: Szerencsés (liberó), Németh T., Merkler 2. Vezetőedző: Horváth Alexandra.

Így állnak csapataink

Férfiak: 1. Kistext 13 pont, 2. Szolnok 12, 3. MÁV Előre 10, 4. Dág 9, 5. Szeged 3, 6. MEAFC 1, 7. Sümeg 0 pont.

Nők: 1. Gödöllő 11 pont, 2. TFSE 9, 3. Budaörs 7, 4. Derecske 5, 5. MÁV Előre 4, 6. PEAC 3, 7. Jászberény 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában