Kosárlabda

2020.12.22. 07:00

A végjátékra pörögtek fel a ceglédiek

Ismét fontos rangadót nyert a ceglédi férfikosárcsapat Szolnokon, amely óriási csatában, két ponttal múlta felül a Vásárhelyi Kosársuli együttesét az NB I./B Zöld csoportjában.

Varga Csaba

Hegedűs Gergely (labdával) és társai az utolsó pillanatokban harcolták ki a győzelmet

Fotó: Nagy Balázs

A szebb napokat is látott, nyolc győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen álló vásárhelyiek vendégeskedtek a kilenc-egyes mérleggel a második pozícióban tanyázó ceglédiek ideiglenes otthonában, a szolnoki Tiszavirág Arénában. Mint ismert, a ceglédiek állományának nagy része egykoron az Olaj KK soraiban nevelkedett, illetve szerepelt az első csapatban is.

Az első negyedben még fej fej mellett haladtak a felek, a folytatásban azonban átvették a vezetést a vásárhelyiek, és már tíz ponttal is vezettek, 40–50. Kapaszkodtak a hazaiak, de csak a hajrában, a 38. percben Hegedűs Gergely triplájával érték utol vetélytársukat, 68–68. Fekete Viktorék előbb kivédekezték a vásárhelyiek támadását, majd Tóth Zoltán is helyére tett egy hárompontost, majd a végjátékban Varga Zalán egy duplával szépített, 71–70. Az utolsó másodpercben Hegedűssel szemben szabálytalankodtak, aki csak az első büntetőt értékesítette, 72–70. A vendégek még támadhattak a győzelemért, de Varga Zalán triplakísérlete leperdült a gyűrűről, így a ceglédiek nyerték az egylabdás meccset. A Pest megyei gárda legközelebb január 7-én, Pápán lép pályára.

– Saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést, mert nem megfelelő koncentrációval kezdtük a találkozót, és nagyon nehezen, a negyedik negyedre sikerült megfelelő fordulatszámra felpörögnünk – mondta Honti Viktor, a Cegléd edzője.

– A Vásárhely megérezte a lehetőséget, és nagyon agilisan játszott, remekül élt a lehetőséggel. Elismerésem nekik, mert jó játék is párosult mellé. Az akarattal nálunk sem volt probléma, és a végére kiharcoltuk a győzelmet. Tanulnunk kell ebből, hogy máskor ne legyen ilyen „meleg a pite”, mert másképp is alakulhatott volna a végeredmény. Értékes győzelmet arattunk.

A vendégek edzője, Tóth Tamás pedig ekképp nyilatkozott: – Magas szintű derbit játszottunk, vérbeli rangadót láthattunk. Tipikus egylabdás meccs volt, ahol két támadásunk is volt a végén a győzelemért. Most a hazai csapat volt a szerencsésebb, de nincs szégyenkezni valónk. Saját magunkat vertük meg, mert több buta hiba került a gépezetbe, de amíg bírtuk, erőn felül teljesítettünk. A ceglédiek pedig bizonyították, hogy nem véletlenül bajnokesélyesek.

Hegedűs Gergely (labdával) és társai az utolsó pillanatokban harcolták ki a győzelmet
Fotó: Nagy Balázs

Ceglédi KE–Vásárhelyi Kosársuli 72–70 (21–20, 8–14, 20–16, 23–20)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Radnóti, Gaál, Polonkai.

Cegléd: FEKETE V. 17/6, Vár­bíró 3, TÓTH Z. 15/6, Szabó N. 4/3, NÁRAI 12. Csere: Ber­kics M. 3, Kovács B. 4, Csák 7/6, Hegedűs G. 7/6, Csák­vári. Edző: Honti Viktor.

Hódmezővásárhely: Molnár B. 8, VARGA Á. 13/6, PAV­LO­VICS 11, BÉRES 14/3, Bálint E. 10/6. Csere: Acsimo­vics, Varga Z. 8, Rostás 6, Bodócsi. Edző: Tóth Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában