Galériával

2021.01.13. 21:04

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Szolnoki MÁV

Az NB II. nyolcadik helyén telelő Szolnoki MÁV FC csapata szerda délután lejátszotta első edzőmeccsét az ugyancsak a másodosztályban érdekelt FC Ajka vendégeként.

Varga Csaba

20210113 Ajka FC Ajka (fehér) - Szolnok (kék) felkészülési labdarúgó mérkőzés A képen: Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

A meccset a házigazdák Soltész Dominik 25. percben lőtt szabadrúgásgóljával 1–0-ra nyerték meg. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Novák Csanád, a MÁV FC csatára az első félidőben tizenegyest hibázott.

– Nagyon sportszerű mérkőzésen, egy szép egyéni alakítás után szereztünk gólt. Annak ellenére, hogy csak egyszer találtunk be, a támadójátékunkban volt ötlet. Hasznos előkészületi mérkőzést játszottunk – nyilatkozta a veol.hu-nak Kis Károly, az ajkai csapat vezetőedzője, aki korábban a szolnoki kispadon is ült.

– Azt lehet mondani, hogy jól előkészített pályán egy jó kis meccset játszottunk – mondta Csábi József, a MÁV FC vezetőedzője. – Mindkét oldalon adódtak helyzetek, végül egy jól eltalált szabadrúgásgól döntött a hazaiak javára. A második félidő nagy részében már fiatal játékosaink szerepeltek, akik nem okoztak csalódást. Csütörtökön folytatjuk a felkészülést, majd szombaton a Csákvár csapata ellen játszunk Felcsúton.

Ugyancsak a szolnokiakkal kapcsolatos a műsorváltozás, hogy az NB II. 23. fordulójában február 6-án, szombaton 14 órakor rendezik a listavezető DVSC elleni bajnoki összecsapást a Ti­sza­li­ge­ti Stadionban. A változás azért történt, mert a Szolnok–Újpest Magyar Kupa-mérkőzést nem február 10-én, hanem egy nappal korábban, 9-én, kedden 15 órakor játsszák, ugyancsak a Tiszaligetben.

FC Ajka–Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)

Ajka, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs

Ajka, 1. félidő: Horváth D. – Szűcs K., Heffler, Tar, Présinger – Szekér, Kenderes, Tóth G., Soltész – Tóth Barna, Nagy K. 2. félidő: Horváth T. – Kovács N., Görgényi, Heffler, Csemer – Irimiás, Szekér, Zsolnai – Soltész, Rétyi, Csizmadia. Vezetőedző: Kis Károly

Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Kotula M. – Kónya M., Tisza K., Rokszin – Novák Cs., Szabó B. Csere: Haris, Bárdos, Horgosi, Tóth Benjamin, Berdó, Iván M., Tajti B., Sitku L. Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Soltész (25.)

Mint írtuk, hétfő este a Tiszafüredi VSE NB III.-as csapata is megkezdte a munkát, és készül a bajnoki folytatásra, valamint a február 10-én esedékes hazai, ZTE elleni Magyar Kupa-mérkőzésre. A fürediek még a múlt hét végén jelentették be a kapus, Fülöp Gergely és a rutinos belső védő, Fehér Zsolt igazolását. Rajtuk kívül próbajátékon van Füreden az erdélyi származású Jakab Róbert. A középpályán bevethető futballista eddig a román harmadik ligában szerepelt.

Mint azt Dorcsák Zoltán legutóbb is elmondta hírportálunknak, további erősítéseket is terveznek, természetesen tárgyalnak a kiszemelt futballistákkal, de amíg nem jutnak el az aláírásig, addig nevekről nem szeretnének beszélni. A kék-sárgák a tavaly decemberben átadott műfüves pályán készülnek, januárban napi egy edzés vár Szabó Tamásékra, februártól viszont kedden és csütörtökön már dupla tréningeket tartanak. A TVSE első edzőmeccse jövő szombaton hazai pályán lesz, ekkor a Hajdúszoboszló gárdáját fogadják.

A fürediekkel ellentétben az ugyancsak az NB III. Keleti csoportjában második helyezett Jászberényi FC együttesénél eddig csak a távozókról hallottunk. A kék-fehérek ősszel látott csapatából Albert Ádám, Fekete Márk, Fekete Olivér, Gergely Péter, Hodgyai László, Torkos Attila és Szemere Balázs másutt folytatja pályafutását.

Német Gyula vezetőedző őszi kezdőcsapatából tehát Bonica Sebastian, Szanyi Krisztián, Aranyos Mózes, Süttő Attila, László Krisztián, Lőrincz Attila, Szőllősi Ferenc és Pálinkás Gergő maradt meg hírmondónak. Így a saját nevelésű fiatalok közül Palcsó Martin, Kurunczi Gábor és Borbás Martin is helyet követelhet magának a felnőttcsapat soraiban. A berényiek már most szombaton megkezdik a tesztmeccsek sorát, az Újpest vegyes csapatának vendégeként a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában