Videóval

2021.02.22. 19:20

Fantasztikus futással lett országos bajnok Boros Bence

A hétvégén rendezték meg a fedett pályás országos bajnokságot Budapesten, ahol a szolnoki atléták is jeleskedtek. Közülük is kiemelkedett Boros Bence, aki hatalmas egyéni csúccsal nyert 60 méteres síkfutásban.

Varga Balázs

Budapest 20210220 BOK Csarnok Atlétika Fedett pályás Országos Bajnokság Fotó Török Attila Nemzeti Sport Boros Bence

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A 24 éves Boros Bence már az előfutamban két századdal megjavította egyéni legjobbját 6,73 másodperces idejével. Aztán a döntőben tényleg mindent beleadott, és 6,62 másodpercet futva elsőként haladt át a célon, egy tizedet verve a második helyezett, új U20-as csúcsot felállító Illovszky Dominikra.

Bence teljesítményéről azt is el kell mondani, hogy nemcsak új egyéni rekordot futott, de az 1999-es országos csúcstól – ami Dobos Gábor nevéhez fűződik – is csupán hat századdal maradt el.

– Először nem akartam elhinni, hogy ilyen időt futottam – nyilatkozta a Digi Sportnak Boros Bence. – Aztán szép lassan kezdtem felfogni, bár még mindig hihetetlen. Amikor kijöttem a versenypályáról, az edzőm rögtön azzal kezdte, hogy nem volt jó a rajtom, szóval még mindig van mit javítani.

Bence az Európa-bajnoki szintet már korábban teljesítette, ezzel az idővel viszont megfutotta a jövő évi, szerbiai fedett pályás világbajnokság szintjét is.

– Úgy gondolom, már benne volt ez az eredmény, hiszen a Budapest-bajnokságon már megfutottam az Eb-szintet – ezt már a szövetség videójában mondta el a szolnoki sprinter. – Nagyon készültünk az ob-re, és az volt a cél, hogy már az előfutamban fussak egy jót, a döntőben pedig jöhetett, ami a csövön kifért. Az Európa-bajnokságon be szeretnék kerülni az elődöntőbe, ezzel az idővel ez már lehetséges is.

Ecseki Dániel is nehezen hitte el, hogy ilyen időeredményt ért el tanítványa.

– A felkészülési versenyeken már számítottam egy 6,65–6,68-as futásra, de erre nem – szólalt meg Bence edzője, aki már előre is tekintett.

– Minden sportolónak az az álma, hogy országos csúcsot fusson: csináljuk a dolgunkat, és reméljük, hogy ez is sikerül.

A Szolnoki MÁV versenyzői közül még Sipos János végzett dobogós helyen, miután 200 méteren harmadikként zárt új egyéni csúccsal, míg 60 méteren ötödik lett. Pázmándi Dominik távolugrásban éremesélyesként szerepelt volna, de sérülése miatt nem indulhatott el. A hölgyeknél több döntősünk is akadt, Keszthelyi Luca magasugrásban, Ecseki-Tóth Zsófi és Hajdú Lotti 60 méteren, míg Rácz Luca súlylökésben került a legjobbak közé.

A szolnoki atléták eredményei

Férfi 60 méter: 1. Boros Bence 6,62 mp (egyéni csúcs), ...5. Sipos János 6,86 mp

Férfi 200 méter: ...3. Sipos János 22,03 mp (egyéni csúcs)

Női 60 méter: ...5. Ecseki-Tóth Zsófi 7,72 mp, 6. Hajdú Lotti 7,75 mp, ...9. Knipfer Ágnes 7,79 mp (egyéni csúcs)

Női 200 méter: ...8. Hajdú Lotti 25,32 mp

Női magasugrás: ...4. Keszthelyi Luca 179 cm

Női súlylökés: ...7. Rácz Luca 12,96 m (egyéni csúcs)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában