Kosárlabda

2021.02.03. 07:00

Folytatni akarják jó sorozatukat az Olaj kosarasai

A 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak szerda este hat órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a Szolnoki Olajbányász az OSE Lions csapatát fogadja.

Varga Csaba

Pongó Mátéra (labdával) és szolnoki társaira ismét kemény összecsapás vár

Fotó: Mészáros János

A oroszlányi gárda közel harminc esztendő múltán a tavalyi évadban tért vissza az élvonalbeli bajnokságba. Újonclétükre a kilencedik helyen tanyáztak, amikor tavaly március közepén be kellett fejezni a bajnokságot. Többek között szerda esti vendéglátójukat, az Olajbányászt oda-vissza verték.

A mostani évadban nyeretlenek idegenben, igaz, rendre kis különbséggel kaptak ki vetélytársaik otthonában. Harcban állnak ugyan a nyolcadik helyért, de már nem csak a saját kezükben van a sorsuk. Ráadásul a hátralévő nyolc fordulóból hatszor idegenben kell pályára lépniük, közülük az első szerdán lesz Szolnokon. A bányászváros csapatának hét győzelem mellett 11 vereség a mérlege, míg az Olajbányász 13 győzelemmel és négy vereséggel várja a ma esti összecsapást.

Az OSE Lions edzője, Se­bast­jan Krasovec a klub honlapján beszélt várakozásiról: – A következő ellenfelünk a bajnokság top csapatai közé tartozik. Most tértek haza a FIBA Európa-kupából, ahol a harmadik helyen végeztek egy nagyon erős csoportban. Nagyon fizikális, agresszív játék jellemzi őket, egész pályán nyomást gyakorolnak az ellenfélre, és sokat zónáznak védekezésben. Végre volt egy kis időnk regenerálódni és gyakorolni, remélhetőleg javulást fogunk mutatni a játékunkban még akkor is, ha egy erős ellenfélhez látogatunk.

A Tisza-parti piros-feketék tehát a múlt heti Európa-kupa-meccsek után visszatérnek a honi pontvadászatba, melyben tovább erősíthetik kedvező pozíciójukat. A szolnokiak irányítója, Pongó Mátét ismét meghívást kapott az Eb-selejtezőre készülő válogatottba, a játékost azonban egyelőre a szerdai Oroszlány elleni meccs foglalkoztatja, de beszélt a múlt heti nemzetközi kupacsatákról is.

– Nagyon erős ellenfelekkel mérkőztünk meg Lengyelországban – mondta hírportálunknak Máté. – A Slam Ostrów elleni nyitómeccsen hátrányból is visszakapaszkodtunk, sőt a vezetést is átvettük a hajrában, lényegében az utolsó percben dőlt el a győzelem kérdése a lengyel csapat javára. A izraeli csapattól 17 ponttal kaptunk ki, játékban nem volt akkora különbség a két csapat között.

Pongó Mátéra (labdával) és szolnoki társaira ismét kemény összecsapás vár
Fotó: Mészáros János

– A Sporting ellen is nagyon motiváltan játszottunk, és megmutattuk, hogy az ikszes meccset is meg tudjuk nyerni, önbizalom-növelő győzelmet arattunk. A pénteki meccs után indultunk haza, kaptunk egy kis pihenőt, hétfőtől készülünk a heti két mérkőzésünkre, ugyebár szerdán fogadjuk az Oroszlányt, szombaton pedig Jászberényben játszunk.

Az elmúlt évadban az oroszlányi csapat mindkétszer legyőzte az Olajt, ám azokon a mérkőzéseken nem szerepelt Pongó Máté, aki az elmúlt nyár óra erősíti a piros-feketéket. Az irányító a PVSK színeiben játszott tavaly, egy mérkőzésük volt az egykori bányászvárosban, ahol 91–69-re kaptak ki. Minden bizonnyal nem Pongó Mátén múlt a vereség, hiszen 14 pontja mellett hat gólpasszt is adott társainak.

– Egyelőre a szerdai összecsapásra készülünk, egyértelmű, hogy folytatni akarjuk jó bajnoki sorozatunkat – folytatta Máté. – Az ősszel 80–76-ra nyertünk Oroszlányban, végig vezettünk, és csak az utolsó percekben lett szorosabb az állás. Tisztában vagyunk vele, hogy ma is nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen ellenfelünk a nyolc közé jutásért harcol, több pihenőjük is volt, hiszen utoljára január 23-án játszottak bajnoki találkozót. Az őszi meccshez képest változott a szerkezetük is, miután centerük, Bradley Hayes távozott, míg a tavalyi irányítójuk, Eric Washington visszatért soraikba. Álljanak fel bárhogyan is, nekünk mindenképp nyernünk kell ellenük.

A bajnokság állása

1. Falco KC 15 12 3 0.900

2. Olajbányász 17 13 4 0.882

3. Alba Fehérvár 19 13 6 0.842

4. Szedeák 20 13 7 0.825

5. Atomerőmű 19 12 7 0.816

6. DEAC 21 13 8 0.810

7. Körmend 17 10 7 0.794

8. Kecskemét 19 9 10 0.737

9. Pécsi VSK 20 9 11 0.725

10. Sopron 19 8 11 0.711

11. Oroszlány 18 7 11 0.694

12. Kaposvár 19 7 12 0.684

13. ZTE KK 17 4 13 0.618

14. Jászberény 20 0 20 0.500

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában