EVEZÉS

2021.03.30. 17:52

A 18 éves szolnoki evezős is indul a kvalifikációs regattán

Mégis indulhat szolnoki női evezős az április eleji európai olimpiai kvalifikációs versenyen.

Varga Balázs

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Mint ismert, az európai olimpiai kvalifikációs regattát április 5. és 7. között rendezik az olaszországi Va­re­sé­ben. A versenyen eredetileg két szolnoki evezős indult volna, de A­bid Sy­ham (Ferencvárosi Evezős Club) betegség miatt kiesett. Hétfőn viszont kiderült, hogy Furkó Kálmán mellett mégis lesz hölgyindulónk is.

Syham és Csepel Zsófia (Vác Városi Evezős Club) kiválásával női könnyűsúlyú két­pár­ban nem indulhatott volna magyar páros a viadalon, ám a nemzetközi szövetség végül engedélyezte, hogy teljesen új egység álljon rajthoz. Így a Szolnoki Sportcentrum 18 éves versenyzője, Fe­rencz Panna kapta meg a lehetőséget, aki Fehérvári Eszterrel (Győri AC) képviseli majd könnyűsúlyú dub­lóban a magyar színeket.

Molnár Dezső szövetségi kapitány elmondta hírportálunknak, hogy a honi szövetség semmiképp sem akarta, hogy ne induljon ötödik magyar egység Va­re­sé­ben, így került képbe a szolnoki–győri duó. A döntőbe jutás már nagy dolog lenne esetükben, amellyel akár még a kvóta is összejöhet, de ahhoz már szerencse is kell.

A versenyen induló magyar egységek

Férfi egypárevezős: Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egyesület)

Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős: Szabó Bence (Győri Atlétikai Club), Furkó Kálmán (Tisza Evezős Egylet)

Női egypárevezős: Bertus Kitti (Külker Evezős Klub Óbuda)

Női könnyűsúlyú kétpárevezős: Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club), Ferencz Panna (Szolnoki Sportcentrum)

Férfi para-egypárevezős (PR1): Pető Zsolt (Győri Atlétikai Club)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában