LABDARÚGÁS / GALÉRIÁVAL

2021.03.30. 07:01

Beérte a második helyezett Rákóczifalvát a Cserkeszőlő

A tizenhetedik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei másodosztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

Fotó: Pesti József

RÁKÓCZIFALVA–TISZASZENTIMRE 2–3 (1–2)

Rákóczifalva, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobó Sándor.

Rákóczifalva: Kiss – SUSA, Kocséri, Szakali, Kecskés, Czimer (Trecskó), Kómár, Varga K. (Ruskó), Szokolai, Banka, Győr. Edző: Ruskó Zsolt.

Tiszaszentimre: KALÓZ – SZŐKE T., SZŐKE P., RADU ALE­XANDRU, SZŐKE Á., SZOBOSZLAI (KOLOMPÁR, KA­LÓ), VARGA B., CZINEGE (SIMON), SÓSKUTI, BÁDER, VARGA Z. Edző: Szőke Tibor.

A gyors hazai gól után jól használta ki a helyzeteit a Tiszaszentimre, amit a kiállítás után is meg tudott tartani.

Gólszerzők: Varga K. (1.), Szokolai (67.), ill. Szoboszlai 3 (24., 45., 55.).

Kiállítva: Sóskuti (58.).

Ruskó Zsolt: – Jól kezdtük a mérkőzést, de megint nem tudtuk megtartani az előnyt. Érthetetlen volt a visszaesés a huszadik perctől. A kiállítás után nagy fölénybe kerültünk, de a helyzetek kimaradtak, így már nem tudtunk pontot szerezni.

Szőke Tibor: – Jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően előnybe kerültünk, amit egy fegyelmezetlenség miatt majdnem elszórakoztunk.

Tudósított: Ruskó Zsolt

JÁSZAPÁTI–CSERKESZŐLŐ 0–1 (0–1)

Jászapáti, zárt kapuk mögött. Vezette: Jancsó József.

Jászapáti: SZABARI L. – Berente, Szabari M., Menyhárt, Volyák, Birkás, Cserna (Somogyi), URBÁN Á., Kovács J. (BÉRES), Kovács B., Illés. Edző: Tajti József.

Cserkeszőlő: Benke – Po­le­csák, JÓZSA, Gödő (Burka), GÁL I., UTI, Kupecz, Gál J., Nagy (Kardos), VARGA (Papp), Hervay (Zsoldos). Megbízott edző: Molnár István.

A hazaiak az első húsz percben jó játékot mutattak, de az öngól megzavarta a csapat játékát. A második félidőben, főleg a mérkőzés végén a Jászapáti beszorította a Cserkeszőlőt, viszont a kilencvenedik percben egy gólba tartó labdát a vendégvédőnek sikerült kirúgni. A mai mérkőzésen Fortuna sem volt a hazaiakkal.

Gólszerző: Menyhárt (21. – öngól).

Tajti József: – A második játékrész alapján úgy gondolom, a döntetlent megérdemeltük volna. Sajnos az első félidei rossz teljesítményünk – amit egy öngóllal tetéztünk – vége vereség lett.

Molnár István: – Magunknak tettük nehézzé a mérkőzés végét. A találkozó egészében sok helyzetet kihagytunk.

Tudósított: Budai István

TISZAJENŐ–JÁSZSZENTANDRÁS 4–2 (1–0)

Tiszajenő, zárt kapuk mögött. Vezette: Kiss János.

Tiszajenő: SZABÓ S. – TERJÉKI T., HEGYI ZOLTÁN, MÁRTON, SZABÓ K. (NAGY), KALMÁR (MARKÓT), NYULI, SER­FŐZŐ, BALASI (KOVÁCS B.), BARKÓ (PUSKÁS), TERJÉKI M. (VJACSESZLAV). Megbízott edző: Hornyik Zoltán.

Jászszentandrás: Farkas T. – Koczka (Banka), LENDVAI, Tóth L. (Tóth R.), Bartus (BATA), HEGYI ZOLTÁN, Kovács D., Mihályi (Székely), Erdő, Kó­czián, HIMPLI (Farkas K.). Megbízott edző: Nagy Ferenc.

A hazai csapat végig fölényben futballozott, és nagy szívvel, nagy akarattal megérdemelt győzelmet aratott a sereghajtó felett.

Gólszerzők: Nyuli (19.), Terjéki T. (49.), Kalmár (60.), Terjéki M. (87.), ill. Kovács D. (74.), Lendvai (82.).

Hornyik Zoltán: – Végre újra csapatként működtünk.

Nagy Ferenc: – Kemény, helyenként durva ellenféllel szemben megilletődötten játszottunk. Az embernek az volt az érzése, hogy lejt a pálya, mi pedig a völgyben vagyunk.

Tudósított: Polgár Lajos

SZÁSZBEREK–TÚRKEVE 0–1 (0–0)

Szászberek, zárt kapuk mögött. Vezette: Skultéti Csaba.

Szászberek: Sándor – Palya M. (Veres), Bali, Pintér, Bodnár, Lajkó (Balázs), Tóth (Gombai), Ko­hári, Török, Palya P. (Juhász), Csorba. Edző: Balázs Béla.

Túrkeve: GULYÁS – Lisz­nyai, Kalmár, KORMOS, Mikola, Laskai (Pabar), Boss, FEKETE (Nemes), Acsádi, ÁRVAI, Szemes (Tímári). Edző: Jandó Ferenc.

A hazaiak dekoncentráltan, motiválatlanul játszottak, így egy vitatható szituációt követő góllal a lelkes vendégek nyerték meg a mérkőzést.

Gólszerző: Kormos (60.).

Kiállítva: Bali (72.).

Balázs Béla: – A mutatott játék alapján nem érdemeltünk győzelmet, de egy ilyen vereséget sem.

Jandó Ferenc: – Az első félidőben már eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos a helyzetek kimaradtak, azonban a második félidőre akarattal és küzdéssel kiharcoltuk a győzelmet.

Tudósított: Balázs Béla

ABÁDSZALÓK–KENDERES 2–0 (1–0)

Karcag, zárt kapuk mögött. Vezette: Kóródi Ferenc.

Abádszalók: VARGA V. – SZEKERES, Győrki, Orosz (Czicze), Szóládi, JUHÁSZ, VARGA S., Csonka (Lajos), Gál, Oláh (Nagy B.), NAGY JÓZSEF. Edző: Vasas Károly.

Kenderes: KOTA – Zsindely (Farkas), Suki, Kovács, Sipos (Lólé), NAGY JÁNOS, Karsai, Rapi, Lisznyai, Túri, Suki. Edző: Újfalvi Erik.

Eleinte a hazaiak elképzelése szerint alakult, taktikusan és fegyelmezetten játszottak, a jó labdakihozataloknak köszönhetően számtalan helyzetet tudtak kialakítani, „bár a les közbeszólt”. A második félidőben a hazaiaknak sérülések miatt váltaniuk kellett, az idősebb és a fiatal játékosok egyaránt elfáradtak a nagy küzdésben, de összességében megérdemelt abádszalóki győzelem született.

Gólszerző: Juhász 2 (24. – tizenegyesből, 66.).

Kiállítva: Juhász (80.).

Vasas Károly: – A mai mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet arattunk helyenként jó játékkal és nagy küzdeni tudással.

Újfalvi Erik: – Tíz játékos sérüléssel küszködik. B csapattal csak ennyire tellett.

Tudósított: Vasas Károly

JÁSZKISÉR–TISZAGYENDA 1–3 (0–1)

Jászkisér, zárt kapuk mögött. Vezette: Skultéti Csaba.

Jászkisér: Tóth – Czibak, Szász, Tálas, Kozma, Sőti G. (Rácz), Tamás, Nagy A., Sőti T., Lukácsi (Baksa), Sőti J. Edző: Csillik Ferenc.

Tiszagyenda: Tasi – HÉDER, BOROS B., Cseh T., RÓZSA, Boros D. (Cseh B.), Szabó, Varga, Nagy R. (Horváth), BALLÓK, Ré­zsó (Túró). Edző: Boros Tibor.

Küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat sok hiányzó játékosa ellenére jól küzdött, de a jobb helyzetkihasználás eldöntötte a mérkőzést a Tiszagyenda javára.

Gólszerzők: Nagy A. (69. – tizenegyesből), ill. Boros D. (10.), Boros B. 2 (72., 81.).

Csillik Ferenc: – Ezen a héten a sérülések és a betegség teljesen átírta a terveinket. Küzdöttünk, hajtottunk, de a Tiszagyenda egy Boros Benedekkel jobb volt.

Boros Tibor: – Helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk a végig lelkesen futballozó hazai csapat ellen.

Tudósított: Kozma Zoltán

TISZAPÜSPÖKI–JÁSZBOLDOGHÁZA 7–1 (4–1)

Tiszapüspöki, zárt kapuk mögött. Vezette: Pálinkás Donát Ferenc.

Tiszapüspöki: Pócs – PINTÉR, Kinyik (Farkas Á.), MEDGYESSY, Nagy (Váradi), ANGYAL, SZEDLÁK (Deák), RAB, POLYÁK, Fekete, FARKAS I. Edző: Lukács Kálmán.

Jászboldogháza: Ilonka Z. – Gömöri, Gergi, Gellérffy, Kispál, Racs, Pomaházi (Eszes), Jakab (Trangusz), Káposztás, Józsa (Elek), Bodor. Edző: Bodor Máté.

A hazai csapat az első perctől a kapuja elé szegezte ellenfelét, így megérdemelten nyert a Tiszapüspöki. Ha lehetettek volna nézők, akkor egy közönségszórakoztató mérkőzést láthattak volna.

Gólszerzők: Szedlák 3 (10. – tizenegyesből, 39., 80.), Farkas I. (11.), Angyal 2 (29., 76.), Rab (71.), ill. Racs (7.).

Lukács Kálmán: – A csapatomnak gratulálok a gólerős játékához, de hogyha a helyzeteinket jobban kihasználnánk, akkor két számjegyű is lehetett volna a mérkőzés végeredménye.

Bodor Máté: – Az elején gyorsan rúgtunk egy gólt, ezután hagytuk, hogy a hazaiak játszadozzanak velünk.

Tudósított: Lukács Kálmán

Így állnak a mesterlövészek tizenhét forduló után

21 GÓLOS: Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki)

18 GÓLOS: Juhász Attila (Abádszalók)

17 GÓLOS: Angyal Csaba (Tiszapüspöki), Major Péter (Rákóczifalva)

16 GÓLOS: Boros Benedek (Tiszagyenda)

15 GÓLOS: Nagy Ferenc (Tiszaszentimre)

14 GÓLOS: Czimer László (Rákóczifalva)

12 GÓLOS: Cseh Tamás (Tiszagyenda), Puporka Attila (Kenderes)

10 GÓLOS: Farkas István (Tiszapüspöki), Nagy Péter (Túrkeve)

9 GÓLOS: Baktai Balázs (Kenderes), Kovács Dávid (Jászszentandrás), Szokolai Viktor (Rákóczifalva), Varga András (Cserkeszőlő), Varga Krisztián (Rákóczifalva), Volyák Péter (Jászapáti)

8 GÓLOS: Gyarmati Alex (Tiszaszentimre), Nyuli Levente (Tiszajenő)

7 GÓLOS: Németh János (Tiszaszentimre), Penti Roland (Kenderes), Tajti Norbert (Jászapáti)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában