Kézilabda

2021.03.25. 07:00

Tartja jó formáját a Székács

A férfi NB II. Délkeleti csoportjának 16. fordulójában döntetlen született a megyei rangadón, Mezőtúron, és tovább tartja jó formáját a Törökszentmiklósi Székács.

Varga Csaba

A fekete-sárgában játszó Székács csapata újabb magabiztos győzelmet aratott

Forrás: Miklós TV

Fotó: SZEMVIDEO.hu

Az éllovas Székács KE a Kiskunmajsa együttesét fogadta. Az első három gólt a hazaiak könyvelhették el, ezekre a vendégek csak a kilencedik percben válaszoltak, majd a folytatásban tízgólos előnyt harcoltak ki Szöllősi Balázsék. A második játékrész elején ismét a házigazdák domináltak, a 45. percben már tizenhétre nőtt az előnyük. A végén már csak kozmetikázni tudott a vendégcsapat az eredményen, a találkozó könnyed törökszentmiklósi sikerrel zárult.

Székács KE–Kiskunmajsai KC 33–19 (19–9)

Törökszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette: Aczél, Tihaméri.

Székács: Varga I. – Major M. 2, Csanádi V. 8, Csanádi A. 1, Holló 10, Szöllősi B. 2, Nyári 1. Csere: Rizinger (kapus), Nyikos 3, Fejes-Tóth 2, Kapás, Szollár 4 (4), Pásztor G. Edző: Szloska Krisztián.

– Magabiztos, könnyed győzelmet arattunk, mert támadásban és védekezésben is jól működött a csapatunk – nyilatkozta Szloska Krisztián a lefújást követően.

A fekete-sárgában játszó Székács csapata újabb magabiztos győzelmet aratott
Fotó: Miklós TV

Mezőtúri AFC-Syngenta–UniTurn Kunszentmárton 29–29 (17–13)

Mezőtúr, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túróczy.

Mezőtúr: Lipták – Soós 3, Sütő 3, Sárosi 4, Zvolensz­ki 5 (2), Papp K. 6 (2), Zalai 3. Csere: Kiss A. (kapus) 1, Szabó Á. 3, Farkas K. 1, Farkas N., Schnet­ter, Kovács T., Nye­ső, Gyenge, Czikó. Edző: Boda Péter.

Kunszentmárton: Subicz – Birgés 5 (2), Cselovszki 9 (3), Krasznai G. 2, Danku, Gelley 4 (2), Kovács A. 1. Csere: Polgár (kapus), Békési 2, Fekete K. 4 (2), Pásztor Á. 2. Edző: Szőke István.

A hazaiak kezdték jobban a megyei rangadót, a tartalékos kunszentiek nehezen lelték a ritmust. Negyedóra után azonban egyenlítettek Gelleyék, de a félidő vége ismét a hazaiaké lett, 17–13.

A térfélcsere után is jobban játszott a dobogóra törő mezőtúri gárda. Cselovszki Csabáék azonban összekapták magukat, és felzárkóztak egygólos távolságra, 22–21.

A hajrában azonban úgy tűnt, hogy Papp Krisztiánék behúzzák a meccset, hiszen 90 másodperccel a lefújás előtt még 29–26-ra vezettek. A végjátékban azonban előbb Birgés Dávid hetesből, valamint Krasznai Gábor átlövésből szépített. Sőt, egy időn túli hetest még kiharcoltak a vendégek, amit a 17 esztendős Birgés értékesített, ezzel pontot mentett a Kunszentmárton, 29–29.

További eredmény: Algyő–Túrkevei VSE 51–34 (28–12)

A bajnokság állása:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában