Evezés

2021.04.05. 18:49

Kevés esélye maradt Furkó Kálmánéknak a kvótára

Hétfő délelőtt elkezdődött az olaszországi Va­re­sé­ben az európai olimpiai kvalifikációs regatta két szolnoki versenyzővel.

Varga Balázs

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

A Tisza Evezős Egylet versenyzője, Furkó Kálmán és győri társa, Szabó Bence a könnyűsúlyú kétpár második előfutamában negyedik lett az ukránok, a görögök és a törökök mögött, valamint az örmények előtt, így a magyar páros nem jutott be az A döntőbe. Mindez azt jelentette, hogy kénytelen voltak a délutáni reményfutamban is rajthoz állni, ahol szintén az első két hely egyikén kellett volna végezniük.

A szolnoki–győri duó sajnos csak az ötödik helyet csípte el, ismét csupán az örményeket tudták maguk mögé utasítani, így nem jutottak be a legjobb hat közé, vagyis szerdán majd csak a B döntőben szerepelhetnek. Tehát legjobb esetben is a hetedik helyen zárhatnak összesítésben, így igen kevés esélyük maradt a kvótára, ugyanis csak két egység szerez indulási jogot az olimpiára. Vagyis több párosnak is ki kellene esni előlük azzal, hogy az adott nemzet más hajónemben begyűjt egy kvótát, ugyanis Va­re­sé­ben országonként csak egyet osztanak ki.

A hölgyek ugyanezen számában tét nélkül zajlott az előfutam, ugyanis csak hat hajó indult el a versenyen. Köztük volt a Szolnoki Sportcentrum 18 éves tehetsége, Fe­rencz Panna és győri társa, Fehérvári Eszter, akik hatodikként értek célba. Tehát szerdán ők is ott lesznek a hatcsapatos A döntőben a lettek, az oroszok, a görögök, az osztrákok és a törökök mellett. A kvótához viszont nagy bravúrra és némi szerencsére is szükség lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában