Vízilabda

2021.05.30. 16:25

A szolnoki vizipólósok is készülnek az olimpiára

Már csak 53 nap és megkezdődnek a tokiói olimpia küzdelmei. Férfi vízilabda-válogatottunk majd július 25-én a görög gárda ellen rajtol az ötkarikás játékon.

Varga Csaba

Filipovics (balra) és Pijetlovics a Novi Beograd soraiban folytatják pályafutásukat

Fotó: Mészáros János

Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya 19 fős keretet hirdetett Tokióra, ahová majd tizenhárom játékos utazhat.

A névsorban a tavalyi Eb-n győztes csapat mindegyik játékosa megtalálható, mellettük hatan küzdenek azért, hogy kiharcolják a tokiói csapattagságot. Köztük van a magyar bajnok, Szolnoki Dózsa négy játékosa, Angyal Dávid, Konarik Ákos, Nagy Ádám és Nagy Viktor. A felkészülés kedden indul, a belgrádi Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt FTC játékosai június tizedikén csatlakoznak.

– Ami a legfontosabb és klubsemlegesként a legnagyobb öröm, hogy a járványhelyzet ellenére a Magyar Kupa, a magyar bajnokság és az Eurokupa is lezajlott, illetve a BL zárásának is a küszöbén vagyunk. A klubok folyamatosan tudtak játszani, ami elengedhetetlen volt az olimpiát megelőző szezonban – fogalmazott a waterpolo.hu-n a kapitány.

– Minden csapat érintve volt a járványban, hol a szezon elején, hol a közepén, hol a végén jelentkezett a probléma, válogatott játékosok többségének is hosszabb-rövidebb ideig kellett kihagynia edzéseket, mérkőzéseket. Nem volt egyszerű a helyzet, mindazonáltal a szezon végére úgy látom, hogy a válogatott kerettagok többsége visszanyerte korábbi formáját. – tette hozzá.

Az tudvalévő, hogy olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető majd.

A 19 fős olimpiai keret: kapusok: Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) – mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC).

Filipovics (balra) és Pijetlovics a Novi Beograd soraiban folytatják pályafutásukat
Fotó: Mészáros János

A Dózsa bajnokcsapatából hárman távoznak, Radomir Drasovics és Dusko Pijetlovics a Novi Beograd, míg Filip Filipovics az Olympiakosz Pireusz soraiba igazol. Egy magyar érkező viszont biztosan lesz, az U20-as válogatott, Pető Attila a KSI-ből igazol Szolnokra. A következő szezonban a Bajnokok igájában is szeretne helyt állni a csapat, így a szakvezetés három légióssal tervez. Közülük egy már biztos, hogy a holland válogatott centere, a 23 éves Bilal Gbadamassi a nyáron a Tiszaligetben kezdi meg a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában