Vízilabda

2021.05.08. 07:02

Szolnokra akarja hozni a Dózsa a trófeát

Háromgólos előnnyel várja a Szolnoki Dózsa az OSC-vel szembeni Eurokupa-visszavágót, ami szombaton 16 órakor kezdődik a budapesti Nyéki Imre-uszodában.

Varga Csaba

A Szolnoki Dózsa vízilabda csapat csapott össze a debreceniekkel.

Fotó: Nagy Balázs

A mérkőzést az Európai Úszószövetség döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik, ám jó hír, hogy a Digi Sport1 jóvoltából élőben láthatjuk a finálét.

A felek első meccsét két héttel ezelőtt a szolnoki gárda 14–11-re nyerte meg.

– Lezártuk azt, ami az első meccsen történt – mondta Zsiv­ko Gocics, a Dózsa edzője.

– A visszavágónak úgy kell nekimennünk, hogy ez az egy találkozó dönti el a kupa sorsát. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy Szolnokra hozzuk a trófeát.

Az odavágó óta két bajnoki meccset tudott le az OSC, méghozzá a címvédő Ferencváros ellen. Előbb, egy hete 7–5-re nyertek, majd szerdán 7–2-re kikaptak. Úgyhogy nem tudni, melyik a valós arca Varga Dániel csapatának.

Erről is beszélt legutóbb a fővárosiak válogatott szélsője, Man­hercz Krisztián: – A Szolnok elleni mérkőzéseinkre is jellemző, hogy vannak hullámhegyek és hullámvölgyek a játékunkban. Háromgólos hátrányból kezdjük a visszavágót, ám egyáltalán nem lehetetlen a fordítás, a legutóbbi bajnoki előtt három góllal vezetett a Dózsa a zárónegyed előtt, mégis nálunk volt az előny az utolsó támadásig.

Egy biztos, nincs vége a párharcnak. Így vélekedik a Dózsa játékosa, Kovács Gergő is.

– Mindegy, mi történt az első mérkőzésen, úgy kell hozzáállnunk, hogy döntetlen az állás, és ezt az összecsapást is meg kell nyernünk a kupagyőzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában