Vízilabda

2021.05.27. 07:00

Visszaült a trónra a Szolnoki Dózsa

Négy esztendő múltán visszaült a trónra a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata. A magyar bajnoki cím mellett megnyerték az Eurokupa küzdelmeit is, míg a Magyar Kupában ezüstérmet szereztek Zsivko Gocics vezetőedző tanítványai. A szakemberrel az elmúlt évadról beszélgettünk, de egy kicsit a jövőbe is tekintettünk.

Varga Csaba

A Szolnoki Dózsa legénysége, kezében a bajnoki trófeával, amit négy év után nyertek meg ismét

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Balogh László

Zsivko Gocicsot nagyon nem kell bemutatni, hiszen játékosként hét évadon át szerepelt a Dózsában, bajnoki címeknek és kupagyőzelmeknek volt részese, a szerb válogatottal is olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmeket szerzett. Három esztendeje hagyta abba a játékot, és lett a Dózsa vezetőedzője, 2019-ben bronzérmesek lettek az OB I.-ben, az idén viszont a hazai bajnokságban és az Eurokupában is a bajnoki dobogó tetejére vezette az együttest.

– Tavaly nyáron gondolta volna, hogy ekkorra sikereket érnek el 2021 tavaszán?

– Szerintem minden csapat úgy vág neki a bajnokságnak, hogy nyerjünk meg minden meccset, és akkor már jó lesz az évadunk. Ebben mindenki partner volt, a csapatért küzdött, harcolt minden egyes játékos és stábtag. Hosszú volt a szezon, hiszen tavaly július végén a Magyar Kupával indítottunk, és május 22-én az OB I. döntőjével zártunk. Közben közel hatvan tétmérkőzést vívtunk ellenfeleinkkel, köztük csak kettőt veszítettünk el: egy bajnokit a Fradival szemben, a másikat pedig az Ek-fináléban az OSC ellen, de az utóbbi meccset követően megnyertük az ötméterespárbajt, és ezzel együtt a trófeát. Ha már a döntőknél tartunk, a Magyar Kupát pedig büntetőkkel veszítettük el a Ferencvárossal szemben.

A Szolnoki Dózsa legénysége, kezében a bajnoki trófeával, amit négy év után nyertek meg ismét
Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

– Mi úgy tudjuk, a szerb világsztár, Filip Filipovics érkeztével még komolyabb célokat is megfogalmaztak a szezon előtt.

– Igen. A Bajnokok Ligájában is jól akartunk szerepelni. Sajnos a LEN tizennégy csapatról tizenkettőre csökkentette a főtábla létszámát, mi ebbe nem fértünk bele, selejtezőt kellett játszanunk, amit veretlenül vívtunk meg Siracusában, de rosszabb gólkülönbségünk miatt lemaradtunk a BL küzdelmeiről. Ezután megfogadtuk, hogy megnyerjük az Eurokupát, és ez sikerült is. Filip Filipovics érkeztével minden szinten erősödtünk, aki játékosként és emberileg is sokat tett csapatunkért.

– A budapesti Nyéki-uszodában kétszer is ünnepelhettek, mindkétszer kupával a kezükben. Milyen érzés volt?

– Nagyszerű, és reméljük, nem ez volt az utolsó sikere a szolnoki vízilabdának. Azt sajnálom, hogy a közönség nem lehetett jelen a mérkőzéseken a járványhelyzet miatt, és nem ünnepelhettünk együtt szurkolóinkkal. Pénteken délután háromtól majd közönségtalálkozót tartunk a Vízilabda Aréna udvarán, ekkor találkozhatnak szimpatizánsaink a fiúkkal.

– Hogyan alakul majd a csapat Szolnokon?

– A három szerb vízilabdás közül Filip Filipovics az Olym­pi­akosz Pireusz, míg Dus­ko Pi­jet­lo­vics és Radomir Dra­­so­­vics a Novi Beograd játékosa lesz. Nagy Viktor még nem döntött a hogyan to­vábbról. A magyar mezőnyjátékosok maradnak sorainkban, és természetesen külföldi pólósokat is szeretnénk igazolni majd, de ez még a jövő kérdése. Ami biztos, augusztusban kezdjük majd a felkészülést a következő szezonra. De előtte lesz az olimpia, külön öröm, hogy négy játékosunk, Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám és Nagy Viktor is meghívót kapott a válogatott bő keretébe.

A bajnok Szolnoki Dózsa kerete

JÁTÉKOSOK: Angyal Dániel, Bányai Márk, Radomir Dra­so­vics, Dőry Farkas, Fehér Patrik, Filip Filipovics, Hörömpő Botond, Jansik Dávid, Juhász Bálint, Koltay Dávid, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Kovács Milán, Melkuhn Brúnó, Nagy Ádám, Nagy Viktor, Pál-Szabó Norbert, Dusko Pijetlovics, Schmölcz Norman, Simon Donát, Szeghalmi Zsombor, Teleki András

VEZETŐEDZŐ: Zsivko Gocics

EDZŐ: Hangay Zoltán, Vincze Gergő

SZAKMAI IGAZGATÓ: Kovács István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában