Galériával

2021.06.11. 19:43

Bowling versenyt rendeztek Szolnokon

Öt csapat ötvenkét versenyzője vett részt a megmérettetésen.

Kiss János

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) bowling szakágának regionális, egyéni versenye zajlott pénteken a Jubileum Bowling Centerben.

Öt csapat ötvenkét versenyzője vett részt a megmérettetésen, többek között a szolnoki Liget Otthon SE is tizenöt fővel. A hazánkban mintegy 300 000 értelmi fogyatékossággal élő ember számára az egyik legfontosabb cselekvési lehetőség a sport. Állapotuk miatt azonban igen kevés lehetőség kínálkozik arra, hogy az ép emberekkel azonos körülmények között részesülhessenek a mozgás és a sport minden áldásában.

A magyar sportolók a legutóbbi Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban, 2019 márciusában összesen 69 érmet szereztek. A 4 fős bowling-válogatott Molnár Melinda szakágvezető irányításával 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett. A következő Nyári Világjátékokat Berlin rendezi, 2023-ban.

A bowling versenyzők is nagyon készülnek a nagy világversenyre. A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában