Kerékpár

2021.07.06. 12:52

Eredményesen szerepeltek az elmúlt időszakban a PROTÚR versenyzői

Az elmúlt időszakban több kiemelt versenyen járt a Martfűi Városi Sportegyesület régiós csapata a PROTÚR.

Szoljon.hu

Forrás: Martfűi VSE Protúr

Az időfutam országos bajnokság napja volt Debrecenben

A csapatból heten neveztek. Először Kiss Anna rajtolt a 19 év alatti lányok küzdelmében. Anna tehetsége és szorgalma itt is tükröződött. Az előkelő 6. helyen végzett, mindössze 2 perc 45 másodperc hátránnyal.

A következő futam a Master 2 férfi kategória volt. A csapat új tagja, Benedek András bebizonyította, hogy az igazolása nem csak egy kósza gondolat volt. A 19 kilométeres távot 26 perc 20 másodperc alatt teljesítette, ami őt is a 6. helyre emelte, 1 perc 36 másodperc hátránnyal. Ugyanebben a kategóriában Bíró László és Németi Imre a 20. és a 21. helyen zárt. Németi Imre is új csapattag, önzetlen segítsége szakmai tapasztalata hamar értékes taggá emelte.

Benedek András a 19 kilométeres távot a hatodik legjobb idővel teljesítette
Fotó: Martfűi VSE Protúr

A WU23 kategóriában, ami összemosódott a WElit kategóriával, már a rajtlista is önmagában lenyűgöző volt. Érkeztek versenyzők a világ legerősebb női bajnokságából Vas Kata Blanka és Szabó Zsófia személyében – a Tour de France győztes Andy Schleck által alapított luxemburgi csapatból –, valamint Benkó Barbara, Jordán Dorka és sok klasszis sportoló.

Az időfutam nem tartozik a PROTÚR legerősebb számai közé, de a 19 kilométeres távot a legjobb tudásuk szerint teljesítették.

A versenyt megelőzően egy hónapot készültek a csapat tagjai erre a távra.

Kovács Zoltán segítségével sikerült egy nagyon szép TT bringát használnia Kiss Alexandrának, mely a 9. helyig ,,repítette”. A bajnoktól 4 perc 55 másodpercre, de a fentebb említett Szabó Zsófiától 10 másodperc hátránnyal ért be. Ez már kecsegtető volt a hétvégi mezőnyversenyre nézve.

Sági Fanni Lili sérülései miatt későn kezdhette meg a felkészülést, de erre a napra igazi versenyző mivoltát hozta. Tapasztalatai sokat segítettek a többi lánynak. Fanni kategóriájában a 14. helyen végzett.

Sági Fanni Lili kategóriájában a 14. helyen végzett
Fotó: Martfűi VSE Protúr

A Master 2 női kategóriában Botka Barbara képviselte a a martfűi csapatot. Barbara komoly tervekkel érkezett és egy fantasztikus teljesítmény után a 2. helyen végzett, mindössze 22 másodperc hátránnyal.

A mezőny országos bajnokság Ibrányban

A mezőny OB-n Kiss Alexandra képviselte a csapatot. A versenyzőkre hét kör, 103,6 km megtétele várt a magyar bajnoki cím megszerzéséhez. A tavalyi OB még WU19 korcsoportban korai bukás miatt rövidre sikeredett. Télen sokat gyakorolták a kerékpár kezelést a peresi holtág nyaralói között, irgalmatlan rossz utakon, hogy ez ne fordulhasson elő többet.

Szombaton pályabejárás volt, majd elérkezett a verseny napja. Nagy nevek indultak és szoros verseny volt. Volt szökés, leszakadás, de a végére összeért egy nagyobb boly, a sprinthajrá döntött a küzdelemben.

Az 1. helyen Vas Kata Blanka (Team SD Worx) végzett, Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) és Szabó Zsófia (Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch) előtt. Kiss Alexandra (Martfűi VSE – PROTÚR) a 9. helyen végzett 2 másodperc hátránnyal.

A PROTÚR az MTB versenyeken is sikeresen szerepelt

Tóth Rajmund, a csapat új tagja, azon kívül, hogy remek versenyző kiváló kerékpáros edzőtáborokat szervez itthon és különböző országokban. Rajmund a Master 3 kategóriában az alábbi eredményeket érte el: 3. hely a Csákvár, 2. hely a Balaton maratonon és 5. hely a Maraton MTB Országos Bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában