LABDARÚGÁS

2021.08.01. 15:21

Pozitívan értékelte a jászberényiek felkészülését Német Gyula

Hétvégén megkezdődnek az NB III. Keleti csoportjának küzdelmei, a Jászberény pedig hazai pályán fogadja az újonc Törökszentmiklóst. A jászságiak vezetőedzőjével, Német Gyulával beszélgettünk a csapat felkészüléséről, a célokról, valamint a hétvégi megyei rangadóról.

Pető Márk

Jelentős változáson ment át a jászberényi csapat

Fotó: Pesti József

– A közös edzések öt hete kezdődtek, előtte pedig egyéni futómunkát adtunk ki a játékosoknak, főleg azoknak akik biztosan itt maradtak nálunk – kezdte Német Gyula, a Jászberényi FC vezetőedzője.

– A vasárnapok kivételével szinte mindig edzettünk, ezt követően pedig egyhetes edzőtáborba mentünk Szarvasra, ahol a napi két tréning mellett három edzőmérkőzést is játszottunk. Úgy gondolom a felkészülés során mindent meg tudtunk csinálni, amit elterveztünk és szerencsére a sérülések is elkerülték a huszonnégy fős keretemet. Húsz meccset játszunk ősszel, így nagyon komolyan kellett vennünk a felkészülést – tette hozzá.

A jászságiak hat felkészülési mérkőzést játszottak nyáron, Német Gyula pedig elégedett lehet a játékosai teljesítményével.

– Egy nagy pozitívumot szeretnék kiemelni az edzőmérkőzéseinkből, mégpedig azt, hogy egyszer sem kaptunk ki.

Két megyei I.-es, valamint négy NB III.-as együttessel is játszottunk az előszezonban, ezek közül kettőn értünk el döntetlent. Ez nagyon nagy dolog – fejtette ki a tréner.

Jelentős átalakuláson ment át a csapat, több kulcsjátékos is távozott, a jövőben pedig szeretnének a fiatalokra építeni.

– Kilencen távoztak a csapatból, azonban sikerült olyan játékosokat igazolnunk, akik szeretnének még jobbak lenni és még többet fejlődni. Nagy öröm számomra, hogy idén megalakult a Jászberényi FC II., amely a megyei másodosztályban fog indulni. Ebben a csapatban inkább a fiatalabb játékosok kapnak majd szerepet, illetve azok, akik az ifi csapatból kiemelkednek. Úgy gondolom egy felnőtt bajnokság nagyon hasznos lehet számukra, hiszen így még hamarabb tudnak magasabb szintre lépni – mondta Német Gyula.

Német Gyula szerint csak a győzelem az elfogadható eredmény az első fordulóban
Fotó: Pesti József

Tavaly a harmadik helyen végzett az együttes, idén azonban nehéz lesz megismételni ugyanazt az eredményt.

– Konkrét cél nincs kijelölve, de nagyon szomorú lennék, ha nem sikerülne a legjobb hat között végeznünk.

Német Gyula szerint nehéz felmérni a viszonyokat, ugyanis szinte az összes csapatnál nagy változások történtek. Le kell játszani öt-hat meccset, hogy jobban lássák a helyzetüket.

– A bajnoki cím egyik fő várományosa nálam egyértelműen a Kazincbarcika, akik tavaly estek ki a NB II.-ből. Ők nemhogy gyengültek, hanem erősödtek és próbálnak azonnal visszakerülni a másodosztályba. A második legnagyobb esélyes a DEAC lehet, akik szintén tavaly búcsúztak az NB II.-től. Ne feledkezzünk meg az Egerről és Füzesgyarmatról sem, ők minden évben a tabella elején végeznek – tette hozzá a szakember.

Jelentős változáson ment át a jászberényi csapat
Fotó: Pesti József

Hazai környezetben csak a győzelem az elfogadható

A Jászberény az újonc Törökszentmiklóst látja vendégül vasárnap az első fordulóban. Német Gyula szeretne győzelemmel rajtolni, azonban tudja, hogy nem lesz egyszerű dolguk.

– Nem megsértve az ellenfelünket, de mégiscsak egy újonccal játszunk hazai pályán, azonban mégsem szabad leírni a Törökszentmiklóst, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni. Legyen bárki az ellenfél, az én felfogásom szerint hazai környezetben csak a győzelem az elfogadható. Mindent megteszünk azért, hogy itthon tartsuk a három pontot a Törökszentmiklós ellen, úgy gondolom van olyan csapatom, aki ezt véghez is tudja vinni. Természetesen számítunk a szurkolóink támogatására, megyei rangadó révén remélem az átlagosnál többen látogatnak ki majd a mérkőzésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában