LABDARÚGÁS

2021.09.18. 07:00

Javítási célokkal vág neki a JFC és a MÁV

A hétvégén a Magyar Kupáé a főszerep, amelynek harmadik fordulójában két csapatunk érdekelt szombaton. A Jászberény 15 órától fogadja a Balassagyarmatot, míg a Szolnoki MÁV 18 órától lép pályára Kazincbarcikán.

Varga Balázs

Vólent Roland (középen) és szolnoki társai a kupában javíthatnak

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A legjobb 32 közé a jutás a tét a főtáblán, csapataink pedig egyaránt harmadosztályú együttesekkel találkoznak. A MÁV ahhoz a KBSC-hez utazik, amely az előző idény végén pottyant ki az NB II.-ből, de arról nem igazán lehet beszélni, hogy meggyengült volna – nem véletlenül állnak a második helyen a harmadosztály Keleti csoportjának tabelláján. A kék-fehérek viszont két vereséget követően várják az összecsapást, ráadásul továbbra is számos hiányzóval.

– Bár kikaptunk szerdán, de az mindenképp pozitívum, hogy a Vasas elleni 0–5-öt követően, majd azután, hogy tíz perc elteltével kétgólos hátrányba kerültünk Siófokon, mégis vissza tudtunk jönni a meccsbe – beszélt még a hétközi bajnoki mérkőzésről Csábi József vezetőedző.

– Meg akartuk nyerni a találkozót, talán ez lett a vesztünk, ám ezért nem lehet hibáztatni a fiúkat. Viszont most már előre kell tekintetünk, azonban sajnos továbbra is több sebből vérzünk, sok a sérültünk. Nyilván ettől függetlenül tovább szeretnénk jutni, de nem lesz egyszerű, mert ugyan a Kazincbarcika NB III.-as, ám vissza akar jutni a másodosztályba, és ehhez jól is erősített a szezon előtt.

A Jászberény a remek idénykezdet után zsinórban háromszor kapott ki az NB III. Keleti csoportjában, így számukra is a kupamérkőzés egy javítási lehetőség. Ellenfelük, a Balassagyarmat jelenleg a Közép-csoportban szerepel, ahol jelenleg a hetedik helyen áll. Még olyan híreket is hallani, hogy a bajnoki címre fáj a foguk, az viszont biztos, hogy NB III.-as szinten erős kerettel rendelkeznek. Tisztában van ezzel a berényi együttes mestere is.

Vólent Roland (középen) és szolnoki társai a kupában javíthatnak
Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

– Természetesen a bajnokság a legfontosabb, de ezt a sorozatot is komolyan vesszük, már csak azért is, mert klubunk még sosem járt a legjobb 32 között a Magyar Kupában, erre pedig most esélyünk nyílik. Ráadásul három vereség után ez egy jó lehetőség a javításra, szeretnénk élni vele, de nehéz ellenfelet kaptunk. A Balassagyarmat az előző idényben, amikor még a mi csoportunk szerepelt, is jó volt, de tovább erősödött a nyáron. Mivel vérmes reményekkel vágtak neki a bajnokságnak, így lehet, kevésbé koncentrálnak a kupára, de nem tudni, milyen csapattal érkeznek majd. Mi mindenesetre mindent megteszünk a továbbjutásért – árulta el megkeresésünkre Német Gyula, a JFC trénere.

A kupában egy meccsen dől el a továbbjutás, döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítás következik, és ha ott sem születik döntés, akkor tizenegyesekkel dőlnek el a párharcok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában