Jégkorong

2021.09.08. 17:57

Komoly terveket szövögetnek a szolnoki hokiklubnál

A napokban rendezték meg a megyeszékhelyen a Szolnok Orcas Hockey Club bálját a Hozam Klubban.

Varga Csaba

Somogyi Attila (balra), valamint Kovács Zoltán és a Szolnok Orcas Hockey Club legtehetségesebb hokis növendékei

Forrás: Beküldött fotó

Az esemény meghívottjai között volt Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorongszövetség szakmai alelnöke és Somogyi Attila, a szövetség szakmai elnökségének tagja. A bálon a játékosok prezentációban mutatták be a szolnoki klub elmúlt évadjának eseményeit és eredményeit. Dr. Buczkó István klubelnök hagyományteremtően megjutalmazta az év játékosait – Gigacz Hen­rich (U8-as korosztály), Gi­gacz János (U10), Lakatos Lőrinc (U12) és Fogarasi Attila (U14).

Somogyi Attila (balra), valamint Kovács Zoltán és a Szolnok Orcas Hockey Club legtehetségesebb hokis növendékei
Fotó: Beküldött fotó

A rendezvény művészvendége a szolnoki származású énekes, Va­si­csek János, Öcsi volt, aki első alkalommal lépett fel színésznövendék fiával, Vasicsek Botonddal. A bál díszvendége – ugyan online kapcsolatban – Szolnok finn testvérvárosának, Rii­hi­mä­kinak a nemzetközileg elismert jégcsarnoképítő cégvezetője, Timo Ruo­ho­la volt, aki egy Szolnokra tervezett létesítmény tervével lepte meg a jeles esemény meghívottjait.

A kiváló hangulatú rendezvényen a támogatók 340.000 forinttal segítették a szolnoki egyesület ösztöndíjprogramját, valamint jégkorong-relikviákat adományoztak, amelyek összegét a szolnoki hokicsarnok építésére fordítják majd.

A klub hamarosan licitre bocsájtja Jessi Dudás (DVTK-Jegesmedvék) hokikesztyűjét, melyet a játékos a 2015-ös bajnoki évadban viselt, amikor megnyerték a bajnoki küzdelmeket. Mindemellett lehet majd licitálni az egykori sokszoros magyar válogatott játékos, Andrew Sarauer és Bálint Arthur, a Jászberényi Lehel HC centenáriumi mérkőzésen viselt mezére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában