HUMDA Junior Gokart Challenge / galériával

2021.09.18. 19:00

Michelisz Norbert népszerűsítette az autósportot Szolnokon

Az elmúlt héten Szolnok adott otthont a HUMDA Junior Gokart Challenge országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatnak. A szervezők a jövő versenyzőinek felkutatását tűzték ki célul.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Kiss János

A gyerekek sorban álltak a versenygokart-szimulátorok előtt, de a valódi gokartokat is sok fiatal szerette volna kipróbálni hétvégén az Auchan parkolóban. Ott rendezték meg a tehetségkutató program záróeseményét, a családi show-t, melyet közlekedéssel kapcsolatos programok is színesítettek.

Így lehetőség volt ügyességi pályán biciklizni, részegszemüvegben egyensúlyozni, de az autó-és motorversenyzők által használt képessegfejlesztő feladatokat is kipróbálni.

A program legfőbb célcsoportja a 6 és 14 év közötti korosztály volt, a szervezők ugyanis azt vallják, hogy már gyermekkorban el kell kezdeni a tehetségek felkutatását. Így gondolja Michelisz Norbert is, aki személyesen is népszerűsítette az autósportot a hétvégi eseményen.

– A szimulátoros gyakorlás jó alapot adhat, költségek szempontjából könnyebben elérhető, így az érdeklődő fiataloknak érdemes kipróbálniuk – emelte ki a túraautó-világbajnok.

A motorsport képviselőjével, Talmácsi Gáborral is találkozhattak az eseményre látogatók,

a gyorsaságimotor-világbajnok személye is motiváló volt a gyerekeknek.

 

– Nagy népszerűsége van ezeknek a sportoknak, öröm számomra, hogy most a kommunikációja is egyre hangsúlyosabb – emelte ki Talmácsi Gábor, aki szívesen vesz részt ilyen rendezvényeken.

A hétvégi autós-motoros esemény tehát népszerű volt Szolnokon, a gyerekek lelkesek voltak, tehetségüket a szakemberek értékelik, ki tudja, egy nap talán innen kerül ki a népszerű versenyzők utódja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában