Labdarúgás

2021.10.21. 07:00

Hölgycsapattal bővült a Tiszafüredi VSE labdarúgó-szakosztálya

A füredi lányok nemrégiben az első hazai győzelmüket is megszerezték.

Ujvári László

A füredi együttes jelenleg hatodik a tabellán

Fotó: Ujvári László

Nyáron női csapattal bővült a Tiszafüredi VSE labdarúgó-szakosztálya. Szeptember óta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, csökkentett pályás bajnokságban bizonyítanak a tiszafüredi lányok, nemrégiben az első hazai győzelmüket is megszerezték.

A füredi együttes jelenleg hatodik a tabellán
Fotó: Ujvári László

– A pontvadászat kis méretű pályán, öt plusz egyes játékrendszerben zajlik – válaszolta hírportálunk megkeresésére a csapat trénere.

– Tíz együttes szerepel a borsodi bajnokságban, oda-vissza alapon mérkőznek meg egymással, így minden héten van egy találkozónk, edzéseket is heti rendszerességgel tartunk – vázolta Bóza László, majd hozzátette: október végével zárul az őszi idény, az első tavaszi meccseket pedig várhatóan áprilisban rendezik majd meg.

Jelenleg a tabella hatodik helyén tanyázik a tiszafüredi csapat, három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel. Első sikerüket éppen az ötödik helyért folyó küzdelemben rivális Mezőkövesd otthonában aratták, ahol 2–1-et játszottak.

Nemrég fölényesen, 7–2-re győzték le hazai pályán a Kazincbarcikát, legutóbb pedig idegenben vágtak ötöt a Mályinak, miközben a füredi háló érintetlen maradt. Még két mérkőzésük van hátra a téli szünet előtt, Bóza László elmondása szerint minden esélyük megvan arra, hogy az ötödik helyről várják majd a tavaszi folytatást.

A hölgyek zöme tavaly Tisza­szentimrén rúgta együtt a bőrt, tehát egy viszonylag összeszokott keretről van szó. Hazai mérkőzéseiket rendszerint a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok melletti, 2016-ban átadott, kis méretű Per­cze István műfüves labdarúgó­pályán játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában