Kézilabda

2021.10.05. 07:00

Törökszentmiklósi siker a megyei rangadón

A címvédőhöz méltó, meggyőző játékkal nyert a törökszentmiklósi Székács csapata a Szolnok otthonában a férfi NB II. Délkeleti csoportjában.

Varga Csaba

A szolnoki Mészáros Gábor (labdával) három gólt vállalt

Fotó: Mészáros János

Szolnoki KCSE–Székács KE 32–40 (16–21)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 400 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth K.

Szolnok: Pallér – Gál D. 1, CSIB­RÁNY 6, TAKÁCS P. 7, Tóth A. 1, Rékasi 6 (1), Matócsi 4. CSERE: Boldog, Medgyes (kapusok), Almási 1 (1), Ledacs-Kis 1, Mészáros G. 3, Müller 2, Szűcs B., Szűcs H., Túri. Edző: Vitális Sándor, Takács Péter.

Székács: VARGA I. – HOLLÓ 16 (3), BERKES 7 (1), SZÖLLŐSI B. 3, Nyikos 3, DÓCS 4, CSANÁDI V. 3. CSERE: Rizinger (kapus), SÜTŐ 4, Fejes-Tóth, Kapás, Pásztor G., Perjési, Szollár. Edző: Szloska Krisztián.

Az eredmény alakulása:

6. perc: 2–5. 16. p.: 8–12. 24. p.: 12–15. 35. p.: 17–24. 38. p.: 17–27. 46. p.: 22–29. 54. p.: 27–35.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill 7/4.

Nagyon fogadkoztak a szolnokiak, hogy megtörik a Székács több mint más fél éve tartó veretlenségét. A vendégek azonban gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, keményen védekeztek, a fiatal kapus, Varga István jól védett, a gyors lerohanásaikkal szemben nem volt ellenszerük a hazaiaknak. Igaz, az első félidő végén csak öt gól volt Rékasi Richárdék hátránya, 16–21. A térfélcsere után még jobban kijött a felek közötti tudáskülönbség, Holló Alex vezérletével nyolc perc alatt tíz gólra növelték előnyüket. Bár a Tisza-partiak nem adták fel, nem tudták szorossá tenni a meccset. A Székács rajt-cél győzelmet aratott a Tiszaligetben.

Takács Péter: – Nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy elképzeltük, többre számítottunk. Készültünk a Székács játékából, mégsem tudtunk mit kezdeni velük. Újra fel kell építenünk a játékunkat.

Szloska Krisztián: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést, felkészültünk a Szolnok védekezéséből, és minden változtatásukra tudtunk reagálni. Akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a hajrában egy kicsit kiengedtünk.

További eredmények:

Kondorosi KK– UniTurn Kunszentmárton 24–31 (14–15)

Kondoros, 150 néző: Vezette: Tóth G., Tóth I.

Kunszentmárton: Subicz A., Polgár A., Krasznai G., Dan­ku Cs. 1, Gelley D. 7, Cse­lovsz­ki Cs. 7, Fekete K., Kovács A., Pásztor Á., Losonc 3, Branyiczki, Bernáth 1, Arany G. 1, Birgés, Fekete B. 4 (2), Kovács Sz. 7. Edző: Szőke István.

Változatos, kemény meccset vívtak a kunszentiek a hibátlanul álló Kondoros otthonában. Az első félidőben felváltva vezettek a felek. A fordulást követően a kunszentiek mindössze 16 éves fiataljai, Kovács Szabolcs és Fekete Benjamin termelték a gólokat. A folytatásban Subicz Attila jól védett, Gelley Dávid és Cselovszki Csaba fontos gólokat lőttek, így a vendégek nagyszerű csapatmunkával értékes győzelmet könyvelhettek el. Úgy, hogy menet közben Branyiczki György után Danku Csaba és Krasznai Gábor is piros lapot kapott.

Kiskunmajsai KC–Mezőtúri AFC-Syngenta 24–28 (9–13)

Legjobb mezőtúri dobók: Zvolenszki 6, Tusjak 6, Zalai 4, Andriko 3, Sütő 3.

Túrkevei VSE–Köröstarcsa 21–30 (10–16)

Legjobb túrkevei dobók: Farkas S. 4, Debreczeni 3, Gönczi 3, Keresztes M. 3.

Nők:

Mezőtúri AFC-Syngenta– Kecskeméti NKSE 22–44 (15–24)

Legjobb mezőtúri dobók: Tóth R. 5, Tóth M. 4, Négyesi 4, Kertész 3, Bíró P. 3.

Elégedett volt a szövetségi kapitány

A tiszaligeti találkozót megtekintette Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, aki egykori játékostársa, Vitális Sándor meghívására érkezett Szolnokra.

– Nagyon élvezetes meccs volt, különösen az első félidő tetszett, amikor az első ligában is látott óriási tempót diktáltak a csapatok – mondta lapunknak a kapitány. – El is fáradt a folytatásban a hazai együttes, sok munkát kell még elvégezni Szolnokon. Öröm volt azonban látni, hogy jó hangulatban, szép számú közönség előtt játszottak a csapatok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában