Kézilabda

2021.11.16. 09:24

A Kunszent nyerte a megyei rangadót

Az éllovas Székács KE a Köröstarcsa otthonába utazott az NB II.-es férfi kézilabda bajnokság hetedik fordulójában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A hazaiak kezdték meg a gólgyártást, amire a vendég székácsosok három találattal válaszoltak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a huszadik percig, amikor 10-10-es állásnál először Csanádi Valter, majd Fejes Tóth Arnold kapott vitatható időleges kiállítást, amit a Békés megyei alakulat ki is használt gyorsan. Az első félidő végén 15-12-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Illés Nándor kapus védéseivel kezdődött a második játékrész, majd utolérte ellenfelét a Székács. A kiélezett végjátékban már vezetett a miklósi csapat, a rendezetten védekező és jól támadó Köröstarcsa azonban kiegyenlítette hátrányát. Így 25-25-ös döntetlennel zárult a parázs hangulatú összecsapás.

– Csak egy pontot szereztünk Köröstarcsán. Nem éreztem olyan magabiztosnak a támadó játékunkat, az emberelőnyös helyzetekben sokat hibáztunk. Ha több meccset szeretnénk nyerni a folytatásban, ki kell javítani a hibáinkat – nyilatkozta Szloska Krisztián a lefújást követően

Köröstarcsai KSK–Törökszentmiklósi Székács KE 25-25 (15-12)

Mezőberény, 60 néző. V.: Tóth G., Tóth I.

Székács KE: Rizinger – Berkes 8 (3), Csanádi 1, Nyikos, Szöllősi 1, Holló 8, Sütő 2 Csere: Illés N. (kapus), Kapás, Szollár 3(3), Pásztor, Fejes Tóth 2. Edző: Szloska Krisztián.

További eredmények:

Algyő–Mezőtúri AFC 29–33 (13–18)

Az első félidőben ötgólos előnyt szerzett a túri gárda, a fordulás után azonban belerősített az Algyő és utolérte vetélytársát. Szerencsére 24–24-es állás után Soós Bencéék négy gólt lőttek egy ellenében és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Kiskunmajsa–Szolnoki KCSE 33–31 (15–19)

Sokáig vezetett a szolnoki gárda, a hajrában azonban átvette a vezetést a Kiskunmajda, és izgalmas nagy csatában megnyerte a találkozót.

Túrkevei VSE–Kunszentmárton KSK 21–24 (9–11)

Az első félidőben még fej fej mellett haladtak a felek. A szünet után a rutinos vendégek hat gólos előnyt építettek ki, és innentől már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A bajnokság állása:

1. Székács KE 15 pont, 2. Mezőtúr 12, 3. Makó 10, 4. Kunszentmárton 10, ...7. Szolnok 6, ...12. Túrkeve 0 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában