Kézilabda

2021.11.30. 10:43

Hatgólos győzelemnek örülhetett a törökszentmiklósi csapat

A Törökszentmiklósi Székács KE a homoki sportcsarnokban csapott össze a Kunszentmárton csapatával a férfi kézilabda NB II Dél-Keleti csoportjában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A kezdő sípszót követően a vendégek révén először Szöllősi Balázs lövése rázta meg a hálót, amit hazai oldalról egy Cselovszki találat követett. A két gárda fej-fej mellet haladt egészen a tizenhetedik perc derekáig, amikor Losonc László és Berkes Gergő egy szituáció alkalmával összeveszett a játéktéren, amit páros kizárással büntettek a játékvezetők.

A történtek után a Szloska legénységet további két kiállítással büntették, így hármas emberhátrányba kerültek. Az emberhátrányból végül ők jöttek ki jobban, tudták növelni az előnyüket. Ezt követően a Kunszent büntetődobáshoz jutott, amiből Cselovszki Csaba eltalálta a kapuban lévő Varga István fejét, a két játékvezetőnek ismét elő kellet húzni a piros lapot. 9–11-es állással mehettek a csapatok a pihenőre.

A második játékrészben Gelley Dávidék megpróbálták behozni hátrányukat, sikertelenül. Végül a törökszentmiklósi gárda egy pattanásig feszült első félidő után hatgólos győzelemnek örülhetett, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát.

– A Kunszentmárton ellen mindig nehéz dolgunk van, sok rutinos játékossal rendelkeznek, támadásban szerencsére, okosan tudtunk játszani, egy nehéz első félidő után végül magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak – nyilatkozott Szloska Krisztián a hármas sípszót követően

– A mai gyors kézilabdában nem lehet 21 góllal mérkőzést nyerni, ez abból adódott, hogy rengeteg helyzetet kihagytunk. Gratulálok a Székácsnak a győzelemhez – így látta a mérkőzést Szőke István.

Kunszentmártoni KSK–Törökszentmiklósi Székács KE 21–27 (9–11)

Tiszaföldvár, Homoki Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Bátori, Szécsi-Lantos.

Kunszentmárton: Subicz – Arany, Gelley 4, Losonc 2 (2), Branyicki 2, Danku 3, Cselovszki 3 (1). Csere: Polgár és Kiss T. (kapusok), Békési 4, Bernáth Fekete K 1 (1). Kovács A., Kovács Sz 2. Pásztor, Fekete B. Edző: Szőke István.

Székács KE: Varga I. – Berkes, Csanádi 4, Nyikos, Szöllősi 4, Holló 9, Dócs 8(3). Csere: Rizinger (kapus), Kapás, Szollár 1, Sütő 1. Edző: Szloska Krisztián.

További eredmények

Pick Szeged U23–Szolnoki KCSE 28–27 (11–11)

Óriási csatában a végjátékban veszítette el a meccset a szolnoki együttes Szegeden.

Túrkevei VSE–Mezőtúri AFC 25–28 (16–14)

Sokáig érett a meglepetés, és úgy tűnt, hogy pontokat szerezhet a sereghajtó túrkevei csapat a második helyen tanyázó mezőtúriak ellen. A hajrában azonban a vendégcsapat Dénes Ádám és Zvolenszki Attila góljainak köszönhetően megnyerte az izgalmas összecsapást.

A bajnokság állása

1. Székács KE 19 pont, 2. Mezőtúr 16, 3. Makó 12, ...6. Kunszentmárton 10, 7. Szolnok 8, ...12. Túrkeve 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában