Labdarúgás

2021.12.23. 07:00

Átalakulóban a jászberényi labdarúgás

Az egyesület anyagi helyzetéről, a felnőttcsapat átigazolási politikájáról, valamint új, egyéni feladatáról is beszélt dr. Gottdiener Lajos, a Jászberényi FC elnöke a klub hivatalos honlapjának.

Sebestyén János

A jövőben egyre több fiatal kaphat helyet a berényi kispadon

Forrás: Pesti József

Néhány napja, mikor Német Gyula vezetőedző értékelte a felnőttcsapat féléves teljesítményét, már a mondandója legelején érzékeltette, megváltoznak a klub anyagi lehetőségei, mely alaposan megnehezíti a tervezhetőséget. A tréner akkor azt is kifejtette, hogy a kialakult szituáció miatt a nyári átigazolási időszakban is igyekeztek inkább megyei fiatalokat igazolni, illetve a helyi utánpótlásból meríteni, valamint az elnökkel egyetértésben próbáltak pár rutinosabb futballistát megtartani, akikre támaszkodhatnak a csapatépítésnél. 

Mint kiderült, ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az NB III. Keleti csoportjában a hetedik helyen telelnek. 

Azonban a tíz éve a felnőtt­csapat ügyeit (is) irányító klubelnök úgy döntött, hogy az új esztendőben már az egyre inkább fontossá váló utánpótlás felé irányítja a figyelmét és az energiáit. Erről így nyilatkozott. 

– Tíz év után elérkezettnek láttam az időt, hogy a felnőtt­fut­ball irányítását átadjam másnak. A klub elnökeként tovább vezetem a JFC-t, ám immár elsősorban az utánpótlásra fókuszálok. Természetesen amikor időm engedi, továbbra is ott leszek a meccseken, de az elkövetkezendőkben Besenyi Gábor felel a felnőtt­szakosztály irányításáért, míg Nagy Zsolt a marketingmunkáért. A távozó, illetve érkező játékosokkal már ők tárgyalnak a napokban – mondta. 

A vezető továbbá elárulta, hogy húzniuk kellett a nadrágszíjon, a költségcsökkentésüknek több oka is volt. 

– A város önkormányzata minimális szinten támogatja klubunkat, és a szponzori pénzek is egyre csökkennek – folytatta. 

– Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az az út, amin elindultunk egy esztendeje, nincs veszélyben, csupán fel kell gyorsítanunk a folyamatot. Fiatal, jászberényi vagy éppen a térséghez kötődő játékosokkal lehet csak életképes a klubunk. Sajnos ahogy tavaly télen, majd idén nyáron, úgy most is el kell köszönnünk néhány meghatározó, ám nem idevalósi játékostól, azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a jól sikerült őszi idény után van időnk és lehetőségünk építkezni, hiszen nem vagyunk eredménykényszerben – zárta mondandóját a JFC első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában