Labdarúgás

2021.12.30. 07:00

Négy játékos biztosan elhagyja a JFC-t

A Jászberényi FC hivatalos oldala megszólaltatta Be­senyi Gábort, aki dr. Gott­diener Lajost váltja a fel­nőtt­szakosztály irányítójaként, miután a klub elnöke az utánpótlásra koncentrál a továbbiakban. Az utód beszélt a téli távozókról, illetve érintette az egyesület új átigazolási politikáját is.

Sebestyén János

Bonica Sebastian (feketében) elvesztése nagy érvágás

Forrás: Pesti József

Ahogy nemrégiben a klubelnök nyilatkozta, az új esztendőtől kezdve az első csapat körüli teendőket Besenyi Gábor látja majd el, a marketingmunkáért pedig Nagy Gábor felel. Az újonnan kinevezett szakosztályvezető, mint megtudtuk, már javában tárgyal az átigazolásokról, sőt négy biztos távozó játékost meg is nevezett. 

– Saját kérésére, családi okok miatt elengedjük Polák Gergőt, aki visszatér Martfűre, valamint elköszöntünk a rutinos kapusunktól, Bonica Se­bas­tiantól, a nyáron a Mol Fehérvár U19-es együttesétől érkezett Koppermann Robintól és a ceglédi Asztalos Dávidtól is – mondta.

A nevesített futballisták távozása minden bizonnyal érzékenyen érinti a felnőttcsa­pat edzőjét, Német Gyulát, hiszen a tréner az év végi összegzésében külön kiemelte Bonica Sebastiant és Asztalos Dávidot is a mutatott féléves teljesítményük miatt. Ennek tudatában felmerül a kérdés, fogják-e tudni pótolni a távozókat, Besenyi Gábor azonban nyugalomra intette az esetleges aggódókat. 

– Még mielőtt bárki is pánikba esne, hogy kiárusítást tartunk, szeretnék megnyugtatni mindenkit, Erdős Gábor, aki a csapat egyik motorja, vagy éppen az együttes rutinos, kiváló adottságú csapatkapitánya, Szőllősi Ferenc a tavasszal is csapatunkat erősíti majd. Ugyanakkor három 2005-ös fiatal tehetségünk, Varga László, Donkó Ádám és Peredi Dárius a jövőben a felnőttgárdával fog készülni. Nem titok, hogy továbbhaladva a tavaly megkezdett úton, szeretnénk egyre több jászsági játékost a keretünkben tudni, s ezzel együtt folyamatosan csökkenteni a kiadásainkat, azonban a „megszorítások” ellenére is az a célunk, hogy minél erősebb, ütőképesebb maradjon tavaszra az együttes – zárta mondandóját a vezető. 

A csapatépítésre mindenesetre van idő és mód, mivel a Német-legénység őszi idénye jól sikerült (a hetedik helyen telelnek), így nem nyomasztja őket az eredménykényszer, lehet nyugodtan kísérletezni, akár taktikailag, akár a fiatalok mihamarabbi bevetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában