Kosárlabda

2022.01.14. 07:02

Mindig a következő mérkőzésre koncentrálnak a jászberényi kosárlabdázók

Tartja második helyét az NB I/B Piros csoportjában a Jászberényi KSE csapata, amely tapad a listavezető, egyben feljutó helyen álló Budapesti Honvédra. Földi Sándor, a JKSE edzője derűlátóbb, mint a szezon elején volt, és amondó, mindig a következő meccsre akarnak koncentrálni.

Varga Csaba

Földi Sándor (középen) igyekszik rendre jó tanácsokkal ellátni tanítványait

Forrás: Pesti József

A vajdasági származású Földi Sándort ugyebár nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek, ráadásul neki épp Szolnokon indult egykoron a magyarországi edzői karrierje. Az elmúlt több mint három évtizedben minden címet megnyert csapataival, amit lehetett hazánkban. Jászberényben sem először dolgozik már, nyolc évvel ezelőtt az ötödik helyen végzett az A csoportban a kék-fehérekkel. 

– Megmondom őszintén, szívesen tértem vissza Jászberénybe, hiszen annak idején jól éreztem magam a városban és nem utolsósorban a klubnál – kezdte a szakember. 

– Nem akarok nagy szavakat használni, de úgy voltam vele, segíteni akarok, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben a jászberényi kosárlabda. Lehet mondani, hogy közel a nulláról kezdtük el felépíteni a játékoskeretet, hiszen az A csoporttól búcsúzó együttesből mindössze a 18 éves Kovács Vili maradt meg hírmondónak. 

Dr. Csiki Zoltán elnök úr és kollégái azt kérték tőlem, legyen egy szerethető, jó kosárlabdát játszó csapatunk. 

– Minderre legyenek vevők a szurkolók és a szponzorok is. A Jászberényi KSE ugyebár 15 találkozón van túl, ebből tizenkétszer győztesen hagyták el a pályát, ami azért nem semmi. Igaz, még az alapszakaszból is 11 találkozó van hátra, és akkor még nem beszéltünk a rájátszásról. 

– Még annyit a célokról, hogy azt beszéltük, az alapszakasz végén legyünk a legjobb hat között, hogy aránylag jó pozícióban kezdjük majd a rájátszást – folytatta a rutinos szakember. 

– Mindössze három vereségünk van, a Honvéd és a Veszprém otthonában, valamint hazai pályán kaptunk ki az NKA Pécstől. Azt mondom, ez benne van a pakliban, az elmúlt évek legkiegyensúlyozottabb mezőnye a mostani. Ezért hajtani, koncentrálni kell mindegyik mérkőzésen, nem lehet lazítani egy pillanatra sem, mert elúszik a meccs. 

Nem beszélünk a feljutásról, hiszen messze még a vége, de evés közben tovább nőhet az étvágyunk. 

Közben két A csoportot is megjárt játékost is igazoltak a napokban, Djukics Nebojsát és Kucsora Csabát, velük talán még merészebb terveket is szövögethetnek. És úgy hallani, hogy több játékos is felépült már a betegségéből. 

– Igen, lassan komplettek leszünk, kell is a rotáció, nem mellesleg Kucsora pótolhatja Rakics Miljant, hiszen az utóbbi egyben segédedző is nálunk, és akkor Djukics bevethető lesz centerben. Tegyük hozzá, más csapatok is próbálják megerősíteni keretüket. Lehet mondani, hogy jó a hangulat az együttesnél, olyan játékosok érkeztek, akik csapatemberek és sokat tesznek a sikerért. Itt van Velkey Jani, aki több pénzért játszhatna az A csoportban, nálunk azonban alapember, így sokkal több percet tölthet a pályán, mint a felsőbb osztályban. A lényeg, hogy sokat és becsületesen dolgozunk, most az Óbudai Kaszások elleni szombati hazai meccsre készülünk, ezen legyünk túl szerencsésen.

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában