Labdarúgás

2022.01.04. 07:00

Selejtező: az országos döntő győztese nemzetközi szinten is bizonyíthat

Eredetileg még tavaly, december elején rendezték volna meg a megyei amatőr válogatottak dél-alföldi regionális selejtezőjét, azonban a fokozódó vírushelyzet miatt január végére halasztották az eseményt.

Sebestyén János

Kriska Norbert, a TiSE játékosa (balra) is tagja a keretnek Fotó: Pesti József

Az ötcsapatos, kétnapos tornát végül január 22-én és 23- án Gyulán rendezik meg, ahol két nap alatt négy meccset játszanak majd megyénk legjobbjai Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Pest megye együtteseivel szemben. Amatőr válogatottunkat két karcagi szakember fogja irányítani, a klub szakmai igazgatója, Orosz István és az őszi éllovas fiatal trénere, a volt élvonalbeli játékos, Ludánszki István. Orosz Istvántól érdeklődtünk az együttes várható összetételéről.

Két nap alatt négy mecscset lejátszani nem lesz egyszerű, így mi 20–22 fős kerettel szeretnénk nekivágni a tornának. A játékoskeretet a Karcag, a Martfű és a Tiszaföldvár együtteseinek legjobbjai fogják alkotni, mivel nem akartuk, hogy nagyon vegyes legyen a társaság. Jobbnak láttuk, ha egy klub adja a csapat magját, a többiek pedig szintén egy-egy egyesületből jönnek, így könnyebb lesz ezen rövid idő alatt összecsiszolódni. Az biztos, hogy a jövő hét elején fog realizálódni a végleges névsor, ugyanis egyeztetnünk kell még majd a vezetőkkel és a játékosokkal egyaránt. Valószínűleg egy vagy két öszszetartásra hívjuk össze a labdarúgókat a selejtező előtt, melyen igyekszünk méltóképpen képviselni a megyénket 

– zárta mondandóját a tréner

Hírportálunk megszólaltatta Varga Zsoltot, az MLSZ Szolnok megyei igazgatóját is a rendezvénnyel kapcsolatban.

 Az UEFA kétévente megrendezi az amatőr válogatottak nemzetközi tornáját, melyre a tagországok megyei, régiós selejtezőt írnak ki, és a győztesek végül az országos döntőben harcolhatják ki a nemzetközi szereplést 

– tudatta velünk a sportvezető. – A megyei válogatottunk a selejtezőben négy gárdával fog megküzdeni, méghozzá körmérkőzéses rendszerben, aztán az első helyezettek az országos döntőbe jutnak, ahol négy csapatból fog kikerülni a végső győztes. Nálunk az a szokás, hogy mindig felkérünk egy együttest, amely jó játékosállománnyal rendelkezik, hogy képviselje a megyénket. Így esett most Karcagra a választás, ők adják a keret gerincét. Azt tudni kell, hogy olyan labdarúgók nem vehetnek részt ezen a viadalon, akik valaha profi szerződéssel rendelkeztek, hiába játszanak most a megyében, emiatt sajnos nagyon sok tehetséges labdarúgót nem tudunk benevezni a megméretésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában