Labdarúgás

2022.01.24. 17:44

Sikeres főpróbát tartott a Szolnoki MÁV

Lejátszotta utolsó téli felkészülési meccsét a Szolnoki MÁV, amely egy góllal legyőzte a szlovák másodosztályú KFC Komárnót.

Varga Balázs

Forrás: Archív/Nagy Balázs

Sikeres főpróbát tartott a MÁV FC a vasárnapi bajnoki folytatás előtt. A kék-fehérek Gyirmóton léptek pályára a Komárno ellen, melynek játékerejét jól jellemzi, hogy a szlovák másodosztályban a harmadik helyen áll, s csupán három pont a lemaradása az éllovas FK Pod­bre­zo­vá (Zó­lyom­brézó) mögött. Jó meccset is játszott a Szolnok a komáromi gárdával, s a találkozón egy korai gól döntött, Sipos Zoltán a kilencedik percben vette be az ellenfél kapuját.

– Aki ismeri a szlovák futballt, tudja, mire képes egy ottani másodosztályú csapat, mely az élmezőnyhöz tartozik. Hihetetlen stílusban futballoznak, kemények, agresszívek, erősek, nehéz ellenük játszani, de felvettük velük a versenyt. Tetszett a csapat hozzáállása, amikor nálunk volt a labda, próbáltunk futballozni, amikor az ellenfélnél volt, igyekeztünk mi is agresszíven visszaszerezni. Ami még tetszett, hogy koncentráltak voltunk a rögzített szituációknál is, és igazi nagy helyzete nem is volt az ellenfelünknek. A második félidőben jobban kinyíltak – igaz, sokat cseréltek –, így nagyobb területek voltak mögöttük. Tudtunk pár kontrát vezetni, és ha el merjük rúgni a labdát a tizenhatos vonaláról vagy még beljebbről, és nem tologatjuk balra-jobbra, akkor még szerezhettünk volna gólokat, hiszen megvolt rá a lehetőségünk. Azért ne legyünk elégedetlenek! A siker mindig növeli a csapat önbizalmát, reméljük, ez egy ilyen győzelem volt. Azt szokták mondani, ha a főpróba sikerül, akkor az előadás még jobb lesz. Várjuk már a bajnoki rajtot, s reméljük, meg tudjuk örvendeztetni szurkolóinkat egy győzelemmel.

Szolnoki MÁV FC–KFC Komárno 1–0 (1–0)

SZOLNOK: Hegedűs L. – Szabó A., Papp. Sz., Tóth B. (Tömös­vá­ri, a szünetben), Lakatos Cs. – Tisza K. (Földi M., 60.), Szekszárdi – Rokszin (Gohér, 66.), Hle­ba, Sipos Z. (Lakatos I., 60.) – Ir­mes (Kur­dics, 64.). Vezetőedző: Ro­ma­nek János

Gólszerző: Sipos Z. (9.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában