Kézilabda

2022.03.16. 16:40

Biztosan nyertek a bajnokjelöltek

A 15. forduló mérkőzéseit rendezték meg a kézilabda NB II. Délkeleti csoportjában.

Varga Csaba

A törökszentmiklósi Csanádi Valter (labdával) ezúttal két gólt lőtt Fotó: MIKLÓS TV

Kiskunmajsai KC–Törökszentmiklósi Székács KE 22–29 (8–15)

Kiskunmajsa, 200 néző. V: Bacs, Váltó.

Székács KE: Varga I. – Berkes 7, Csanádi 2, Zsigmond 9, Szöllősi B., Holló 11, Nyikos. Csere: Rizinger (kapus), Kapás, Szollár, Pásztor, Nyeső, Sütő. Edző: Szloska Krisztián.

A törökszentmiklósi gárda Holló Alex vezérletével hamar magához ragadta a kezdeményezést. A kemény zárt védekezésnek, és a pontos támadójátéknak köszönhetően folyamatosan tudták növelni előnyüket, és az első félidő végén hét góllal vezettek, 8–15. 
A második játékrészre már egy egységesebb hazai csapat érkezett a pályára, és igyekeztek ledolgozni a hátrányukat. A 45. percre mindössze négy gól maradt Berkes Gergőék előnyéből. A záró etapra azonban a megtört a majsaiak lendülete, a Székács pedig sebességet váltott, és megszerezte tizenharmadik győzelmét is.

– Nehéz így hétközben mérkőzést játszanunk, többen munkából jönnek, ráadásul utaznunk is kellett, ennek ellenére elismerés jár a fiúknak. A lényeg, hogy támadásban és védekezésben is jól müködtünk  – nyilatkozta Szloska Krisztián edző a lefújást követően.

 

Kondorosi KK–Mezőtúri AFC-Syngenta 25–27 (9–13)

Mezőtúr: Lipták – Zalai 4, Sütő 3, Dénes 5, Farkas 1, Tusjak 3, Zvolenszki 5. Csere: Czikó (kapus), , Soós 2, Andrikó 1, Kocsor, Kovács 1, Papp 1, Sárosi 1, Schnetter, Tesényi, Edző: Boda Péter.

– Szoros mérkőzésre  számítottam, hiszen a kondorosi csapat képes otthonában meglepetéseket okozni. Jól kezdtük a mérkőzést de sajnos voltak holtpontjaink, amiből nem úgy jöttünk ki, ahogyan szerettem volna. A lényeg, hogy megvan két pont, és továbbra is harcban vagyunk az aranyéremért vívott csatában – értékelt Boda Péter, a Mezőtúr edzője.

További eredmények: Szolnoki KCSE–Újkígyós 35–27,  Szeged U23–Kunszentmárton 37–32, Túrkeve–Makó 28–38.

A bajnokság állása: 1. Székács 27 pont, 2. Mezőtúr 26, ...8. Szolnok 14, 9. Kunszentmárton 12, ...14. Túrkeve 2 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában